Arbejde i udlandet

Skal du arbejde i udlandet, er det vigtigt, at du får en snak med din lokale 3F a-kasse. Alt efter hvilket land du skal arbejde i, gælder der nemlig forskellige regler.

Når du skal arbejde i udlandet

Læs mere her Har du fået arbejde i udlandet, er der en række andre regler, som kan omhandle dig. 

Dagpenge med til et andet EU/EØS-land

Læs mere her For at du kan få dine dagpenge med til et andet EU/EØS-land, skal du udfylde en ansøgning, som du kan få i din lokale 3F a-kasse.

Arbejde i et andet EU/EØS land

Læs mere her Som hovedregel skal du være omfattet af arbejdsløshedsforsikringen i det land, hvor du arbejder.

Øvrige udland

Læs mere her Her er de gældende regler for arbejde i det øvrige udland, herunder Grønland og Færøerne.

Når du vender tilbage til Danmark

Læs mere her Hvis du vender tilbage til Danmark, efter at du i en periode har været arbejdsløshedsforsikret i et andet EØS-land, kan du igen blive medlem af en dansk a-kasse, selvom du ikke har arbejde.

Færøerne

Læs mere her På Færøerne er du som lønmodtager omfattet af en obligatorisk arbejdsløshedsforsikring, og du skal derfor udmeldes af den danske a-kasse, hvis du arbejder på Færøerne.

Arbejde over grænser

Læs mere her En grænsearbejder er en person, der er beskæftiget i et EØS-land, men har bopæl i et andet EØS-land, og som vender tilbage til sin bopæl mindst en gang om ugen.

Grønland

Læs mere her Arbejder du i Grønland, kan du blive optaget i en dansk a-kasse, fordi der ikke findes nogen a-kasse i Grønland.

Husk dine lønsedler

Læs mere her Det er vigtigt, at du husker alle dine lønsedler fra dit arbejde i udlandet. Det er din dokumentation for, at du har været medlem af en anden arbejdsløshedsforsikring 

Gode råd inden rejsen

Læs mere her Henvend dig i din lokale 3F a-kasse, så du kan få besvaret spørgsmål om løn og arbejdsforhold, inden du rejser.