A-kasse

På www.3f.dk/a-kasse finder du alt om a-kasseregler.

Du kan blandt andet læse om efterløn, sådan melder du dig ledig, dagpengesatserrådighed og CV.

Personlig rådgivning
Kontakt os på 70300858, hvis du har behov for personlig vejledning om a-kasse.

Mit 3F
På www.mit3f.dk kan du

  • Søge om dagpenge, efterløn og feriepenge
  • Sende dagpenge- og efterlønskort
  • Se breve og kvitteringer fra a-kassen
  • Få mail eller SMS, når der er nyt i dit arkiv
  • Se og rette dine kontaktoplysninger og arbejdsplads

Du skal logge på med NemID.

Nemmere selvbetjening i a-kassen

Du får flere muligheder, når 3F får nyt it-system. Blandt andet kan du se dine dagpenge-kvitteringer i ”Mit arkiv”
2. april tager 3F’s a-kasse et nyt it-system i brug. Systemet gør selvbetjening lettere i a-kassen, uanset om du er ledig, efterlønner eller andet.

Tidligere skulle man som ledig bruge flere forskellige blanketter. Nu er de samlet i én blanket i Mit 3F. Samtidig oprettes der et nyt punkt ”Mit arkiv” på Mit 3F. Det er en personlig postkasse, hvor du kan se alle dine dagpenge-kvitteringer og udfyldte blanketter, så du let kan holde styr på dine papirer.

Du kan tilmelde dig en service, så du får en e-mail eller en SMS, når der er nyt i ”Mit arkiv”.

Samtidig bliver det også lettere at søge om ydelser - dagpenge, feriedagpenge og efterløn - via nettet. Blanketterne er forbedret, så man fremover kun skal udfylde én ansøgningsblanket for hver ydelse.

Samtidig stopper 3F med at bruge e-boks og sende breve med kvitteringer for dagpenge og efterløn.

Moderne system
- Det er vigtigt for 3FA at have et moderne it-system til administration af de mange, mange regler, som findes i a-kassesystemet, siger forretningsfører for 3FA, Morten Kaspersen.

- Næsten alle vores ledige bruger i forvejen Mit3F til dagpengekort. Nu mangler vi bare, at de sidste af vores efterlønnere også lærer at bruge systemet. Så hvis man ikke allerede har NemID, så er det nu, man skal anskaffe sig det, siger Morten Kaspersen.

På www.mit3f.dk kan du læse mere om det nye system. Der er også mulighed for at få et mini-kursus (e-learning) på nettet, så du kan blive guidet rundt i, hvordan det nye system fungerer.

Hvis du stadig er i tvivl, kan du eventuelt kontakte din afdeling, og høre hvordan du kommer i gang.

Selv om it-systemet nu skiftes ud, kan medlemmerne stadig regne med at få deres dagpenge og efterløn til tiden.

Husk at indsende dit dagpengekort

For at få dagpenge til tiden, er det vigtigt at du indsender dagpengekortet til tiden.

I A-kassen er vores første prioritet, at du skal have dine dagpenge til tiden, og alle medarbejdere i A-kassen vil gøre alt, hvad de kan, for at dette sker. Dette forudsætter imidlertid, at A-kassen har dagpengekortet til tiden, hvilket vil sige senest kl. 8 mandag morgen i den uge, hvor der er udbetaling.

Vi har desværre set, at flere og flere indsender dagpengekortet for sent. A-kassen vil derfor bede dig om at hjælpe såvel dine arbejdsløse kolleger som A-kassens medarbejdere.

Dette kan du gøre ved at indsende dagpengekortet til tiden. så lover vi til gengæld dig, at du får dagpengene til tiden. Dagpengekortet skal være indsendt senest mandag morgen kl. 8.00.

Du skal nu indsende dit dagpengekort elektronisk

Som medlem af 3F har du adgang til selvbetjening via "mit 3F".

Når du skal indsende dit dagpengekort elektronisk, skal du gå ind på vores hjemmeside: www.3f.dk. Klik på linket "Mit 3F" øverst på siden. I det nye vindue som åbner, skal du logge på med "NemID".

Når du er logget på, kan du udfylde dit dagpengekort eller aktiveringsydelseskort og se dine personlige oplysninger og udbetalingsspecifikationer. På siden finder du diverse vejledninger om udfyldning af kort i menuen til højre.

Jobsøgningsskema

For at have et godt udgangspunkt for samtalen med A-kassen, skal du notere de job du har søgt siden startdatoen.

De job, du skriver på listen, indgår som dokumentation for din rådighed og fortsatte ret til dagpenge eller andre ydelser fra A-kassen.

Menu