1. maj for første gang på Hadsundvej

Det var første gang, der blev holdt 1. maj i 3F Aalborg på Hadsundvej. Det blev en succes med mange flere medlemmer end tidligere. Omkring 500 medlemmer deltog i afdelingens 1. maj arrangement, hvor også Blik & Rør deltog. Hyggeligt samvær, kaffe og rundstykker hoppeborg og fodbold til børnene dannede rammen om det dejlige 1. maj arrangement. Efter arrangementet blev deltagerne transporteret til Søndergade til LO Aalborgs demonstration.

Vi HAR betalt

Formand Søren Elsberg bød velkommen og  startede med at konstatere, at fagbevægelsen og 3Fs medlemmer har leveret 17.000 flere arbejdspladser flere i forbindelse med Tilbagetrækningsreformen. Vi har også leveret 17.000 flere arbejdspladser i form af bedre beskæftigelse på grund af tilbageholdenhed ved OK 12. I alt 34.000 nye arbejdspladser. Så vi HAR betalt vores del til krisedanmark.  Og vi betaler ikke to gange.

Nu må politikerne sørge for, at de unge får 10.000 nye praktikpladser.

Vi vil gerne bidrage til samfundet, og vi skal nok arbejde mere – Når arbejdspladserne er der. Men der er altså stadig 170.000 ledige. Alene i 3F Aalborg er der en ledighed på 12%, sluttede Søren Elsberg.

Temaet blev fulgt op af industrigruppeformand Mads Andersen fra 3F, der var en af hovedtalerne i LOs arrangement i Kildeparken.

Her fastslog Mads Andersen, at der skal styr på social dumping, beskæftigelse og bedre muligheder for de unge.

Især social dumping fyldte meget i Mads Andersens tale.

 

I Aalborg investerer vi

1. maj taler i 3F Aalborg var Thomas Kastrup-Larsen, rådmand, Socialdemokraterne og Aalborgs kommende borgmester.

Thomas Kastrup-Larsen tog udgangspunkt i, hvad Aalborg Kommune gør for beskæftigelsen.

-Vi har kickstartet økonomien i Aalborg med masser af byggerier, renoveringer af skoler og andre institutioner, infrastruktur og meget andet. Det har betydet at mange af 3Fs medlemmer er kommet i beskæftigelse.

Det gør vi i en socialdemokratisk ledet kommune ud fra principperne om frihed, lighed og solidaritet.

-Vi skal give alle muligheder. Hvis ikke alle har muligheder, hvad er friheden så værd?

Vi har fået fjernet fattigdomsydelserne med den nye regering. Nu består opgaven i at skabe beskæftigelse. Folk skal have et arbejde, men det skal ikke være ved at skære ned på ydelser til de svageste i samfundet og sætte lønningerne ned, som de borgerlige gerne vil.

Solidaritet og velfærdssamfundet hører sammen.

I Aalborg siger vi: Invester. Det har vi gjort, og det har givet resultater.

Vi satser massivt på bedre kollektiv trafik. Vi ønsker en kommune med en blanding af velfungerende storby og små samfund med plads til alle.

Vi skal nytænke indenfor sundhed med forebyggelse for både unge og ældre. Vi skal have en skarp social profil i Aalborg og tage hånd om de sociale problemer. Vi skal være der i forhold til at alle kan få et ordentligt liv.

Klik her for at se billedserie fra dagen

Menu