App til landbrugets medarbejdere

Kender du www.agriworker.eu ?

De sidste par dage har medierne været fyldt med grusomme historier om danske bagmænd der udnytter udenlandske kollegaer der kommer herop, for at tjene penge så de kan forsørge deres familier i hjemlandet.

En af historierne var at når man får jobbet i hjemlandet, bliver man lovet 1 ting, men når man ankommer til Danmark, så rammer virkeligheden, og bagmændenes virkelig hensigt kommer frem i lyset.
Det er desværre noget vi i Den Grønne Gruppe i 3F Aalborg også tit hører om, derfor har Den Grønne Gruppe i 3F i samarbejde med samarbejdspartnere i Polen, Tyskland og Østrig udviklet en hjemmeside/ App til tablet og telefon.

Den hedder - www.agriworker.eu

På den side kan arbejdstagere gratis gå ind og læse om arbejdsmarkedsforholdene, levevilkårene osv. i det konkrete land man søger job i.

Så man allerede inden man kommer til landet ved hvad den normale arbejdstid er, hvad man skal forvente at få i løn, hvordan ferieloven er skruet sammen i landet og alt det andet vi kender så godt herhjemme i Danmark, når man er opvokset i landet.

At man på forhånd, inden man forlader sit hjemland, kan forberede sig på hvordan man får sit gule sygesikringskort, får åbnet en dansk bankkonto så man kan få løn, kan læse om arbejdsmarkedsforholdene og hvilken fagforening man skal kontakte inden man går i gang er en stor hjælp kollegaer der søger imod Danmark for at arbejde.

Der er brug for at man bliver oplyst inden man kommer herop og arbejder, så man ved hvordan forholdene er og skal være.
Oplysningerne omkring overenskomsten er taget fra Jordbrugsoverenskomsten imellem 3F og GLS-A, og fortæller de udenlandske kollegaer hvordan forholdene er på en god velorganiseret arbejdsplads i landbruget her i Danmark.

Oplysningerne på de forskellige lande er oversat til Rumænsk, Polsk, Ukrainsk, Engelsk og Tysk, så der er så mange som muligt der kan få gavn af hjemmesiden.

Hvis man bruger sin smartphone kan man gemme hjemmesiden på sin telefon, således den kan bruges som app, så man altid har nemt og hurtigt tilgængeligt.

 

Menu