Bærbar til Susanne

VUC Nordjylland holdt et seminar for små og mellemstore virksomheder for at gøre opmærksom på muligheden for forberedende voksenundervisning for medarbejderne.  På seminaret var der mulighed for at vinde IT-rygsæk, og den vandt Susanne Christensen, tillidsrepræsentant for 3Ferne hos Thrane & Thrane i Aalborg. I rygsækken var der også en Dell bærbar computer.

-Den faldt på et tørt sted, fortæller Susanne Christensen. Min egen stationære PC var stået af og gået på lidt for tidlig pension, så var det jo dejligt at vinde en bærbar af nyeste model.

-Der var også et program med, hvor man kan teste sit niveau indenfor læse og stavning. Så kan man se, om man har behov for undervisning.

Indledere fra det virkelige liv

I øvrigt var det et fint seminar med gode indledere. Søren Elsberg, formand for 3F Aalborg havde et indlæg om kortuddannede på arbejdsmarkedet under titlen »Fra ufaglært til faglært«. Kørselschef Freddy Jepsen, Citytrafik, fortalte om FVU (Forberedende Voksen Undervisning) som et led i fastholdelse af medarbejdere og bundlinjen i virksomhedens regnskab.

Grethe Glerup og Susanne Sølvhøi fra Region Læsecenter og VUC fortalte om uddannelsesbehov, uddannelsesplanlægning og uddannelsesafklaring. Hvad kan man få hjælp til, og hvad skal man gøre på virksomhederne? Her var også oplysninger om økonomi, godtgørelser og tilskud, når virksomhederne sender medarbejderne på uddannelse, kombineret med jobrotation, og der er masser af muligheder for at virksomhederne kan give medarbejderne et kompetenceløft.

Mulighed for uddannelse

-Efterfølgende har vi haft et positivt møde med vores HR-afdeling, siger Susanne Christensen, Thrane & Thrane, som også havde inviteret Metals tillidsrepræsentant med til seminaret. For øjeblikket arbejder der 55-60 3F medlemmer hos Thrane & Thrane. Vi har gjort brug af VUC tidligere, og det har været en god oplevelse.

Der var inviteret tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter samt ledere fra 11 virksomheder til seminaret.

Menu