Uundværlig men usynlig

3F’erne udfører hver dag livsvigtige opgaver overalt i det danske samfund.
Mange får bare aldrig den anerkendelse, de fortjener, fordi deres job er usynligt for de fleste – selvom det er uundværligt.
Det vil vi råde bod på i 3F Aalborg.
Derfor vil du i de kommende måneder kunne se miniportrætter af nogle af de mange lokale medlemmer, som hver dag knokler i jobs som umiddelbart ikke bliver set.

Vi ser dem ikke, men hvis de ikke dukker op på jobbet bliver vi mødt af tomme hylder i supermarkedet. Derfor er lagerarbejdere nogle af dem, vi meget nødigt vil undvære.

En af dem er Kenn Høygaard, som tjener til det daglige brød på Coops Centrallager i Skalborg.

I de seneste syv år har han blandt andet kørt truck og pakket varer på paller i tørvareafdelingen, og han er glad for sit arbejde.

- Der er gode faste rammer, gode arbejdsforhold og sikkerheden bliver prioriteret højt, siger han og tilføjer med et skævt smil:

- Og så har vi også en god kantine. Det er også et plus.

Tonen er også god mellem kollegerne, og så betyder det mindre, at folk udenfor ikke er klar over, hvad Kenn og kollegerne laver.

- Folk spørger tit, hvad jeg egentlig laver og det er da usynligt, men hvis vi ikke var her, så var der ingen varer i butikken. På landsplan er vi omkring 2.000 i Coop (lager), og det kommer ofte bag på folk, at vi er så mange, fortæller Kenn Høygaard.

De mange ansatte betyder også, at Kenn Høygaard ikke er bange for at gå i stå arbejdsmæssigt.

- Der er masser af andre muligheder end tørvareafdelingen. Vi har mulighed for at ønske at prøve nye udfordringer, og det bliver der som for det meste taget hensyn til, fortæller Kenn Høygaard.

Selv har han blandt andet været omkring ekspeditionen og kørt truck på det store lager.

- Men så fik jeg lyst til at prøve at være i kvartpalleafdelingen, hvor vi kører på en lidt anden måde. Og det ku’ godt lade sig gøre, fortæller han.

Kvartpaller er som navnet antyder kvarte paller til mindre partier varer, og derfor køres der med andre trucks, som kan tage fem kvarte paller ad gangen.

Hver dag møder Kenn ind til en bestillingsseddel til en specifik butik, og derfra gælder det så om at få pakket ordren og leveret varerne på rette sted og til rette tid, så chaufføren kan få varerne ud i butikken.

Her kan vi andre så sende Kenn og kollegerne en venlig tanke, når vi efter fyraften hiver varerne ned fra hylderne og hjem til os selv.

 

Menu