Nyheder
Tilbage på sporet med hjælp fra Baader og 3F Et af vores udenlandske medlemmer har på kort tid gået fra at være kørt ud på et sidespor til at have fået en voksenlæreplads hos virksomheden Baader Food Systems Danmark A/S og udsigt til at blive faglært.

I 3F Aarhus Rymarken har vi altid fokus på, hvordan vi kan hjælpe vores medlemmer bedst muligt. Som for eksempel med et af vores udenlandske medlemmer, som ved årsskiftet var havnet i en ret træls situation. Han var efter et længere sygdomsforløb i forbindelse med en arbejdsskade blevet raskmeldt, men havde samtidig ikke mulighed for at få dagpenge. Han stod derfor reelt uden indkomst.

En af vores sagsbehandlere introducerede ham for muligheden for at tage en uddannelse som industritekniker, og det var han klar på. Men han havde desværre ikke mulighed for at selv at betale uddannelsen.

Vores jurist, som havde kørt både hans arbejdsskade og socialsag, tog derfor kontakt til vores fagligt valgte i industrigruppen for at finde frem til en lokal industrivirksomhed, som kunne have mod på at tage vores medlem ind i voksenlære. Vores industrigruppe tog straks kontakt til tillidsrepræsentant på virksomheden Baader Food Systems i Trige, og her var meldingen, at han ville undersøge mulighederne. Kort efter vendte han tilbage med en melding om, at de var friske på at tage en snak med vores medlem. Få dage efter var han startet i voksenlære.

”Vi er generelt meget åbne over for at tage folk ind, og især i øjeblikket er det svært at få arbejdskraft. Han virkede meget klar, så vi fik hurtigt lavet en aftale med ham,” fortæller Martin Nielsen, der er teamleder hos Baader.

Vores medlem er nu godt i gang med at komme tilbage på karriere-sporet, og tillidsrepræsentant, Jørgen Rasmusen sørger for at holde øje:

”Jeg går altid lige over og siger hej hver morgen for at se, om alt går godt, og jeg fornemmer, at han klarer sig rigtig godt.”


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt