Nyheder
Rafael skal hjælpe rumænere med at organisere sig Fremover får vi ekstra gode muligheder for at hjælpe de mange rumænere, der bor og arbejder omkring Aarhus. Vi har nemlig ansat rumænske Rafael-Raducu Andrasescu som ny tværfaglig medarbejder.

Rafael-Raducu Andrasescu kommer fra 3F Viborg, hvor han de sidste 2,5 år har arbejdet i et projekt, der har handlet om at organisere udenlandsk arbejdskraft. I den periode har han organiseret over 200 rumænere.

I 3F Aarhus Rymarken kommer Rafael til at arbejde på tværs af alle faggrupper og i a-kassen, og hans opgave bliver at vejlede og organisere rumænere. Derudover vil han starte et rumænsk netværk op, hvor rumænere kan mødes og udveksle erfaringer fra det danske arbejdsmarked og praktiske udfordringer med livet i Danmark.

”Der er mange rumænere, der ikke er organiseret – blandt andet fordi fagforeningerne ikke er så stærke i Rumænien. De kommer til Danmark for at tjene penge, men så oplever de desværre tit, at de bliver snydt eller udnyttet,” fortæller Rafael.
 
Fra avisbud til faglig medarbejder Rafael har selv boet og arbejdet 10 år i Danmark, så han kender det danske arbejdsmarked og de udfordringer, der kan være, rigtig godt. Han startede selv som avisbud og blev senere ansat i forskellige rengøringsfirmaer. Derefter blev han ansat i 3F Viborg. Han er desuden repræsentant for etniske minoriteter i Randers Kommune, hvor han bor, og han er suppleant i det nationale integrationsråd.

”Jeg vil vise rumænerne, at 3F ikke er så farlig, og at fagforeningen og den danske model er en vigtig del af kulturen i Danmark. Og så er jeg også klar til at hjælpe med alle mulige andre problemer, der kan være med at bo og arbejde i Danmark,” siger Rafael.
Ring til Rafael

Er du rumæner – eller har du en rumænsk kollega, som har brug for hjælp, så ring eller skriv til Rafael:

Telefon: 28 40 60 99
Mail: rafael-raducu.andrasescu@3f.dk


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt