Nyheder
Regeringen anlægger søgsmål mod EU-mindsteløn Den 18. januar anlagde regeringen officielt annullationssøgsmål mod mindstelønsdirektivet. 3F Aarhus Rymarken glæder sig over initiativet.

Der er godt nyt for alle os, der er imod EU’s mindstelønsdirektiv, der trådte i kraft den 14. november 2022. Regeringen har nemlig anlagt søgsmål ved EU-Domstolen for at få kendt EU's mindstelønsdirektiv ugyldigt.

- Det er vigtigt at holde fast i, at direktivet ikke pålægger Danmark at indføre mindsteløn. Men på trods af det, så er der tale om lovgivning uden fortilfælde, hvilket gør det til en helt principiel sag. Vi insisterer på, at løndannelsen skal ske i Danmark og ikke i EU. Regeringen har derfor besluttet, at EU-Domstolen skal vurdere sagen, lyder det fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Hun fortæller samtidig, at regeringen, et bredt flertal i Folketinget og arbejdsmarkedets parter og har arbejdet tæt sammen under hele forhandlingsforløbet, ligesom fagbevægelsen og flere partier har opfordret til at anlægge annullationssøgsmål.

I de kommende måneder vil vi blive klogere på, hvordan både EU og de øvrige medlemslande forholder sig til Danmarks søgsmål.

3F Aarhus Rymarken: Et vigtigt signal

Hos 3F Aarhus Rymarken glæder formand Thor Vex sig over, at regeringen har gjort alvor af deres beslutning om at få prøvet mindstelønsdirektivet af ved EU-Domstolen.

-. Vi er stærkt imod, at EU skal diktere en mindsteløn for danske lønmodtagere, som jo er med til at undergrave hele den danske model, hvor arbejdsgiver og arbejdstager forhandler løn og arbejdsvilkår. Derfor er jeg glad for, at regeringen nu anlægger søgsmål. Det er et vigtigt punkt for os at få annulleret mindstelønsdirektivet.

Læs hele Beskæftigelsesministeriets pressemeddelelse her.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt