Hvorfor udsalg af ALKA

Udtalelse.

Bestyrelsen for 3F Transport, Logistik og Byg Århus der var samlet den 4. december 2017 udtaler følgende:

 

Hvorfor sælger vi ud af ”arvesølvet”.

For at sige det mildt, var der ingen af os, der kunne forstå, hvorfor ALKA skal sælges. Og slet ikke nu, hvor det ikke er af ”hverken lyst eller nød” som vor forbundsformand har udtrykt sig. Vi mener, at det kommer til at koste medlemmerne penge på den lange bane. Der er vel ingen, der forestiller sig, at TRYG køber, fordi de er fagbevægelsens venner eller ude af stand til at regne. Nej, de regner med at tjene penge. Vi kan allerede se kurserne stige på aktierne hos forsikringsselskaberne, og hvorfor. Jo, nu er de sluppet af med en konkurrent, der havde en vilje og størrelse, der kunne holde priserne nede og hvor det ikke kun drejede sig om det størst mulige afkast til aktionærerne.

” De nuværende forhold er sikret i 5 år” udtaler Per C. Men TRYG mener at kunne spare 300 mio. Hvem mon det går ud over? Og samtidig siger TRYG, at man ikke vil være lige så kundeorienteret som ALKA. Hvad betyder det? På almindeligt dansk = ringere betingelser og højere priser.

Og hvorfor skulle det sniges igennem de forskellige fagforbund: I 3F blev HB indkaldt torsdag eftermiddag til at møde søndag kl. 13.00 og der var ikke angivet nogen dagsorden. Efter mindre end 2 timers debat var det klart. 3F vil også sælge ALKA.

Det nytter ikke noget, at vi som fagbevægelse holder kortene så tæt til kroppen og springer over medlemsdebat og demokrati. Vi er ikke en privatøkonomisk virksomhed, der af kurshensyn og maximal profit forhandler i det skjulte. Det skaber utryghed og grobund for rygter. Vi er en organisation, der kæmper for at sikre medlemmer samt svage grupper de bedste vilkår. Vi skal fortælle, hvorfor vi gør tingene og debattere det. Ellers bliver afstanden fra bund til top alt for stor og medlemmerne taber den fællesskabsfølelse og det sammenhold, der er så grundlæggende i vores DNA. Vi har en god organisation og hvis vi er Danmarks stærkeste fagforening skal vi stå frem og være åbne. Vi skal ikke lave rævekager eller studehandler bag nedrullede gardiner og lukkede døre. Vi tør inddrage medlemmerne.

Og tilbage står så det næste spørgsmål. Man har vel ikke solgt, uden at have en plan for, hvad pengene skal bruges til. Eller er det også hemmeligt.

Dirigent Christian Sørensen.

Menu