Hvis du bliver syg i din sommerferie

Snart er det ferietid - hvordan er reglerne, hvis du er uheldig at blive syg?

Hvis du bliver syg under ferien, så har du ret til erstatningsferie. Der er mulighed for at få erstatningsferie fra anden ferieuge, dvs. sjette feriedag.

 

Lægeerklæring fra første dag

Det er vigtigt, at du husker at give besked til din arbejdsgiver. Du skal dokumentere din sygdom med en lægeerklæring, som du selv skal betale. Det gælder også, hvis du bliver syg, mens du er på ferie i udlandet.

 

Du skal aflevere lægeerklæringen den dag, du bliver syg. Ellers mister du retten til erstatningsferie de dage, hvor du har været syg uden at melde det. Og selvom du først kan få erstatningsferie fra anden ferieuge (fra sjette feriedag), så skal du stadig huske at melde dig syg og aflevere en lægeerklæring, hvis du bliver syg i første ferieuge.

 

Det skal du huske

  • Du skal sygemelde dig for at benytte retten til erstatningsferie - og du skal netop dokumentere sygdommen, for eksempel ved lægeerklæring eller hospitalsindlæggelse. 
  • Du skal informere din arbejdsgiver så hurtigt som muligt efter du er blevet syg, for de fem ‘karensdage’ tæller først fra den dag, du melder dig syg.
  • Du skal selv betale lægeerklæringen. 

Du skal som udgangspunkt holde erstatningsferien senere i samme ferieår, det vil sige inden den 1. maj. Hvis det på grund af sygdom ikke kan lade sig gøre, kan erstatningsferien holdes i det næste ferie-år eller udbetales ved ferieårets udgang.

Tjek reglerne på din arbejdsplads

En arbejdsgiver har altid mulighed for at stille sine medarbejdere bedre, end loven kræver. Det er derfor muligt at lave en aftale på arbejdspladsen om, at der f.eks. ikke stilles krav om lægeerklæring.

Så inden du tager på ferie, er det en god ide at tjekke med din tillidsrepræsentant eller leder, hvilke regler der gælder på netop din arbejdsplads. Så ved du på forhånd, hvordan du skal forholde dig, hvis du skulle være uheldig at blive syg under din ferie. 

 

Menu