Sampension: Tag fat i pensionsrådgiveren, når tilværelsen skifter kurs

Huskøb, familieforøgelse, jobskifte. Mange af livets store og små ændringer har indflydelse på privatøkonomien og er derfor en god anledning til at kigge pensionsopsparingen igennem. 

Hvis man for eksempel flytter sammen med kæresten, er I to om at dele fællesudgifterne. Det kan give luft til at sætte ekstra ind på jeres pensionsordninger, hvis I ønsker at have mere at leve for som pensionister.

”Vi opfordrer til, at du taler med os, når privatøkonomien ændrer sig og du for eksempel har et større rådighedsbeløb hver måned. Det kan også være ved køb og salg af bolig og ved jobskifte eller udnævnelse, hvor der kommer mere i lønposen,” siger Hellai Fazli, der er pensionsrådgiver hos pensionsselskabet Sampension.

Hvem skal have din pensionsopsparing?

En anden væsentlig ting, du bør have styr på, er, hvem der skal arve din pensionsopsparing, hvis du går bort.

Det er for eksempel vigtigt at overveje, hvem der skal arve din pensionsordning, når du flytter sammen med kæresten og du samtidig har børn fra et tidligere forhold. Hvis du ikke selv indsætter en såkaldt begunstiget på din pensionsordning, vil ’nærmeste pårørende’ automatisk arve din pension.

For at få et overblik over hvem ’nærmeste pårørende’ er i dit tilfælde, skal du kontakte dit pensionsselskab, som også kan indsætte en begunstiget på din pensionsopsparing.

”Mange tror for eksempel, at både ens samlever og stedbørn automatisk er begunstiget og deler huset og opsparingen, hvis man går bort. Tilsvarende tror mange, at et testamente afgør, hvem der skal arve pensionerne. Men så enkelt er det ikke, fordi der er nogle betingelser, der skal på plads først,” siger Hellai Fazli.

Du er velkommen til at ringe til en pensionsrådgiver hos Sampension på telefon 77 55 62 50.

 

Menu