Arbejdsliv Plus
Derfor kan det være sundt at tvivle på dit job efter ferien Selvom det lyder underligt, så kan det faktisk være rigtigt sundt at være i tvivl om, hvorvidt man har det rette job. Det er nemlig sundt at tage aktivt stilling.

Det kan være hårdt at starte på arbejde efter en dejlig ferie. Og flere drømmer sig tilbage på ferie, når det bliver hverdag igen. Og nogle gange kan man blive i tvivl om, hvorvidt man egentlig har lyst til at komme tilbage på arbejde. Har man det rette job, bruger man sine kompetencer tilfredsstillende, trives man egentlig?

Og ifølge erhvervspsykolog Sarah Beg, så kan det faktisk være sundt at stille sig selv disse spørgsmål.

- Skal jeg tilbage til dette arbejde eller ej? Hvad kunne jeg tænke mig blev anderledes fremadrettet? Hvad kan jeg selv gøre, og hvor skal andre inddrages? Det er sundt at tænke over det og det er sundt at tvivle. For det betyder, at man tager aktivt stilling og har blik for sin trivsel og arbejdsglæde, siger Sarah Beg fra rådgivningsvirksomheden AS3.

Arbejdet bliver et tilvalg

Ifølge Sarah Beg kan tvivlen opstå som en eftervirkning af, at man i ferien oplever goder, er ikke er plads eller tid til i hverdagen. For eksempel har man mere tid med familien, sover og spiser bedre, eller får dyrket de hobbyer, man ellers ikke har tid til i hverdagen.

Dette oplever man som en kontrast til hverdagen, der for nogle kan opleves mere travl og stresset. Netop derfor

- Fordi du forholder sig aktivt til dit arbejde og din motivation, bliver det et tilvalg. Og det er vigtigt for at du har dig selv med.

Og det er godt for arbejdsglæden ifølge erhvervspsykologen.
Et godt råd: Få feriens gode vaner ind i hverdagen

Faktisk er perioden efter ferien en oplagt mulighed for at se på, hvad der kan tilføre mere glæde i hverdagen. Og hvis man kan, er nu det perfekte tidspunkt til nogle små ændringer.

- Man kommer tilbage og ser hverdagen med friske øjne. Så skal der ændres noget eller tilføres små, gode rutiner i hverdagen, så er det et godt tidspunkt at planlægge og integrere det, siger hun.

Rutiner hjælper os nemlig gennem vores hverdag, men de bliver nemt vaner, vi i bund og grund ikke synes godt om, hvis vi ikke overvejer hvilke rutiner vi har.

Derfor har Sarah Beg et råd, når hverdagen begynder igen:

- Forsøg at få implementeret nogle af de gode ting fra ferien, som du har nydt og ellers mangler i hverdagen.Det kan være stort som småt. For eksempel at give sig tid til håndarbejde, motion eller bare det at sidde med en kop kaffe på terrassen. Hvad end du har opdaget om dig selv i ferien, som giver dig et pusterum.Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt