Nyheder
500 arbejdere strejker på Sri Lanka

Lige nu er FTZ ude i en hård kamp med firmaet ATG Ceylon, som især fremstiller

gummihandsker. Siden 11. januar har 500 FTZ-medlemmer, der arbejder på ATG, været i strejke.Sammen med 3F Midtjylland og 3F Randers har vi i 3F Silkeborg en samarbejdsaftale med fagforbundet FTZ-GSEU på Sri Lanka. Formålet er at styrke FTZ's organisering- og ligestillingsarbejde.
Lige nu er FTZ ude i en hård kamp med firmaet ATG Ceylon, som især fremstiller gummihandsker. Siden 11. januar har 500 FTZ-medlemmer, der arbejder på ATG, været i strejke.

ATG har i flere år chikaneret og bekæmpet fagforeningen på ATG. Ledelsen nægter at snakke med fagforeningsledelsen (svarer til vores TR’ere eller klubbestyrelse). Og her i det nye år fyrede ATG så 5 fra fagforeningsledelsen. Firmaets meget tynde begrundelse var, at fagforeningen havde brugt opslagstavler på fabrikken uden at få lov. Det var sket i 2015, da fagforeningen fejrede sin 2 års fødselsdag på ATG Ceylon ved at lave en kampagne for at få arbejdere til at melde sig som bloddonorer.
En kampagne lavet i samarbejde med Sundhedsministeriet.
Derfor nedlagde arbejderne arbejdet og krævede, at de 5 fyrede skulle genansættes.
FTZ har sammen med de strejkende lavet demonstrationer og protester til regering og præsident mod ATG’s klare brud på landets arbejdsmarkedslovgivning.
Og FTZ har travlt med at samle mad og penge ind til de strejkende.

Vores 3 3F-afdelinger har sendt protestskrivelser til Sri Lanka’s præsident og premierminister og har sendt 4.500 kr. til de strejkende.
Vi følger situationen tæt.

Kontakt