Nyheder
Chauffører betaler selv for gåturen til kantinen

I går faldt der dom i en principiel sag om buschaufførers spisepause. 3F havde sagsøgt Arriva for at få afgjort, om det er arbejdsgiver, der betaler gåturen til og fra kantinen. Chaufføren betaler, siger retten.I går traf voldgiftsretten afgørelse i en sag, som har været mere end fire år undervejs. Retten skulle tage stilling til, om de to minutter og 42 sekunder, det tager at gå fra bussen til kantinen på Silkeborg Banegård, skal betales af chaufføren eller af arbejdsgiveren.

En buschauffør har 25 minutters pause, som arbejdsgiver betaler ifølge overenskomsten. Men gåturen fra bussen er ikke defineret som spisepause, så den skal chaufføren selv betale, siger retten. Til stor ærgrelse for 3F og næstformand Lars Helmer Jensen, som har været part i sagen for 3F Silkeborg, siden han blev ansat i oktober 2014.

”Vi er skuffede over dommen, der betyder, at chaufførens pause begynder i det øjeblik, han sætter foden udenfor bussen for at gå hen til kantinen,” siger Lars Helmer Jensen.

Før i tiden var gåturen ikke et problem, fordi der var luft i køreplanen til, at buschaufføren kunne nå at holde sine 25 minutters betalt pause og samtidig nå frem og tilbage til sin bus. Sådan er det ikke i dag. 

Dommen er et tilbageslag for chauffører med betalt pause, fordi den vil danne præcedens for alle, der skal bevæge sig fra deres arbejdsstation til det sted, hvor de skal holde pause. 

Lars Helmer Jensen afventer dommen på skrift, og når det sker, kommer der mere detaljeret info ud.

Kontakt