Nyheder
Udbud med markante forringelser for skraldemændene

Renovationsopgaven i Silkeborg er i udbud. Det oprindelige udbudsmateriale er blevet ændret så meget, at 3F Silkeborg advarer mod risiko for konflikt.Silkeborg Kommune er i gang med at finde et nyt selskab, der skal tømme silkeborgensernes skraldespande. Det sker før tid, fordi det tyskejede selskab Remondis har trukket sig fra kontrakten.

Hos 3F Silkeborg havde næstformand Lars Helmer Jensen regnet med, at den oprindelige udbudstekst stod ved magt.

”Vi havde forhandlet en udbudstekst til det sidste udbud, hvor vi havde sikret skraldemændenes løn- og arbejdsforhold. Men nu er flere elementer blevet taget ud af beskrivelsen, så den enkelte skraldemand for eksempel kan få en bod for at glemme en spand,” forklarer Lars Helmer Jensen.

Der var også et renovationstillæg på 30,85 kroner pr. time i den gamle tekst, som er fjernet med et pennestrøg, og ansvaret for at få vasket arbejdstøjet er rykket over på medarbejderne.   

”De sidste to år har der været to strejker, som begge skyldtes arbejdsmiljø. Men med den nye udbudstekst frygter jeg, at der også kan blive konflikt om skraldemændenes løn,” siger Lars Helmer Jensen, som ikke har været inddraget forud for ændringerne.

Det renovationsselskab, der vinder udbuddet, overtager opgaven fra 1. januar 2020.  

Kontakt