Nyheder
Dagpenge 3F'ere kritiserer FH-udspil Femten 3F-afdelinger har sendt åbent brev til politikerne med ønsket et solidarisk system, hvor dagpengebeløbet øges for alle, og hvor dagpengenes tabte købekraft tilgodeses.

Den 9. april modtog Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten et åbent brev fra femten 3F-afdelinger i hele landet. Brevet kommer som en reaktion på det dagpengeudspil, som FH er kommet med.

Selv om 3F-formændene anerkender, at der er positive elementer i udspillet, overskygges dette dog af de negative.

FHs udspil gør en ende på det solidariske dagpengesystem, som findes i dag, hvilket vil øge forskellen mellem top og bund. Det vil samtidig åbne for at fremtidige regeringer kan skrue yderligere op for forskelsbehandling, mener 3F-formændene.

Desuden vil udspillet ikke indhente den massive udhulning af købekraften, der gør det svært at leve for dagpengene, hedder det i brevet.

”Vi mener, at et nyt dagpengesystem først og fremmest skal levere en mærkbar bedre dækning af bunden. Vi ønsker mere tryghed til alle lønmodtagere.

FHs forslag løser slet ikke denne udfordring. Der er i stedet brug for et solidarisk system, hvor dagpengebeløbet øges for alle. Der skal gøres op med den tabte købekraft, dagpengene skal være til at leve af.

Vi foreslår konkret, at satsen sættes op med 4.103 kr./måned svarende til den udhuling af købekraften, vi har oplevet gennem de sidste 25 år. Vi håber, at I vil bakke op om dette krav.”

Brevet er underskrevet af:
3F Frederikshavn, 3F Aalborg, 3F Midtvendsyssel, 3F Randers, 3F Aarhus TLB, 3F Horsens, 3F Kolding, 3F Ringkøbing-Skjern, 3F Midtjylland, 3F Esbjerg, 3F Esbjerg T, 3F Aabenraa, 3F Bygningsarbejderne Fyn, 3F BJMF og 3F København.

Læs FHs udspil til nyt dagpengesystem FH udspil til ændring af dagpengesystemet 1,20 MB PDF Hent dokument

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt