Nyheder
Kommunalvalg 2021: Spørg kandidaterne... Skal du til valgmøde? Så er her nogle gode spørgsmål du kan stille kandidaterne!

BJMF har en række spørgsmål, som politikerne gerne må svare på. 

Så hvis du skal til valgmøde, kan du jo se om nogle af disse spørgsmål også er vigtige for dig, og se om du kan få et klart svar fra de politikere, der stiller op til kommunal- og regionsvalget den 16. november 2021:

Kommunal- og regionsvalg 2021
Sæt vigtige spørgsmål dagsorden. Stil kandidaterne nærgående spørgsmål:

 1. 3F BJMF har erfaring for at udlicitering af offentlige opgaver altid fører til dårligere løn og arbejdsforhold for medarbejderne. Ofte er det ikke det samme arbejde der udføres, så borgerne får et dårligere resultat, og hvis det skal være samme standard, er det dyrere. Der er lavet aftale i Folketinget omkring forsyningsvirksomheder, så som affaldsforbrænding og spildevand, hvilket igen indskrænker det kommunale selvstyre.
  Spørg hvem der aktivt vil arbejde imod udlicitering af offentlig opgaver.

 2. 3F BJMF mener at der skal være sociale klausuler i alle kommunernes kontrakter og entrepriser. Alle kalder på faglært arbejdskraft. Ingen projekter uden lærlinge.
  Spørg hvem der arbejder for social klausuler i kommunens kontrakter.

 3. Som bygherre bør man havde ansvar for processen og dermed for den sociale dumping. Om det er Metro eller Nemlig.com har bygherre/bestiller ansvar for arbejdsforhold m.m. København er gået foran med dette.
  Spørg, hvem der har bekæmpelse af social dumping på dagsorden.

 4. 3F BJMF har bygningsarbejderne, der gerne vil bygge boliger. Der mangler boliger til unge under uddannelse. Hvor mange ungdomsboliger bliver der planlagt på Lynetteholmen?
  Spørg, hvem der arbejder for flere ungdomsboliger.

 5. Nyttejob er udnyttelse og underbetaling af arbejdskraft og erstatter folk i ordinære stillinger. Hver fjerde offentlige specialarbejder er forsvundet i løbet af de sidste år. De er erstattet af nyttejobbere, der udfører arbejdet for en langt lavere ydelse. Det er tvangsarbejde.
  Spørg, hvem der arbejder imod nyttejobberi og tvangsarbejde.

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
 • Rabat på dine forsikringer
 • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
 • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt