Nyheder
Sygeplejerskerne strejker Tømrer, snedkere og murere i BJMF bakker sygeplejerskerne op Forskellige brancheklubber i 3F BJMF sender støttehilsner til de strejkende sygeplejersker

Snedker-Tømrernes Brancheklub i København og Vestegnens Tømrer- og Snedkerklub:

"Vi støtter sygeplejerskernes kamp for en højere løn Sygeplejerskerne gør en kæmpe indsats og selvfølgelig skal de have en ordentlig løn for det. I 1969 blev de kvindedominerede fag i den offentlige sektor placeret i et lønhierarki med lavere løn end mandefagene. Hvis de kvindedominerede fag nogensinde skal have en chance for at få gjort op med den skæve indplacering, så skal sygeplejerskerne have al den støtte de kan få. Kære sygeplejersker, tak for at I tager kampen. Vi står bag jer hele vejen."

Snedker-Tømrernes Brancheklub i København har sat handling bag ordene og frikøbt en kollega til at skabe aktivitet og synlighed ude på byggepladserne omkring sygeplejerskernes konflikt og konflikten med Nemlig.com. 

Murersvendenes Brancheklub i København:

"Vi støtter Sygeplejerskerne!!!! Vi ved hvor vigtige sygeplejerskernes funktion i samfundet er og dette er også blevet understreget under coronapandemien. Uden at få noget som helst ekstra, har de taget et kæmpe ansvar på sig og ydet en ekstra indsats og taget store risici. Vi vil have et ordentligt og retfærdigt velfærdssystem. Det indbefatter også at dem der udfører kerneopgaverne får en ordentlig løn. Vi ved at der er penge, det er blot et spørgsmål om hvordan værdierne i vores samfund skal fordeles. Når markedet kræver det, er politikerne villige til at punge ud - men når sundhedspersonalet kræver et løft, er de tilbageholdende. Vi står sammen med andre arbejdere når de kæmper kampen, for en mere rimelig omfordeling. Sygeplejerskerne skal bakkes op, når de vælger at tage kampen op imod årtiers lønefterslæb og ulige løn. Vi ser sygeplejerskernes krav som mere end rimelige, og derfor får de vores støtte. Det er på høje tid at gøre op med uretfærdige love som tjenestemandsloven fra 1969, som overhovedet ikke er tidssvarende i dag."


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt