Nyheder
Tømrerkroen: Skilteflyting Hustømrerforeningen har besluttet at genetablere det gamle svendelavs herberg “Tømrerkroen” i Faksegade på Østerbro. Første spadestik bliver det traditionsrige skilteflytningsoptog gennem byen med vores gamle skilt fra 1691.

Hustømrerforeningen har besluttet at genetablere vores gamle svendelavs herberg “Tømrerkroen” i stueetagen i Hustømrerforeningens ejendom i faksegade på Østerbro, hvor vi i dag også har lærlingeboliger. Første spadestik bliver det traditionelle skilteflytningsoptog gennem byen med vores gamle skilt fra 1691, der i dag hænger i fagforeningen. Det sker fredag den 15. oktober.

På vejen gør vi stop ved de gamle fag og lav, der ønsker at gøre honnør. I optoget skal vi vise vores fag frem. Så ud over selve skiltet har vi fundet gamle modeller af tømrerarbejde, faner, kårde og vores gamle lavslade.

Læs om da skiltet blev flyttet i 1771 på Hustømrerforeningen nye hjemmeside.

Planen for optoget er, at vi rammer Faksegade ved 13-tiden og hænger vores skilt op. I Faksegade vil resten af den københavnske FH-fagbevægelse slutte sig til os efterhånden, som de får fri.

Fejringen stopper ikke her. For på præcis den 15. Oktober for 150 år siden, blev den brede socialistiske arbejderbevægelse født ifølge Arbejdermuseet. Det var da Louis Pio, Brix og Geleff med tilladelse fra Karl Marx i London, stiftede den Internationale Arbejderforening for Danmark.

Og dette møde blev afholdt på “Tømrerkroen”. Så selvom tømrerne har haft deres selvstændige svendeforening i 330 år, så var mødet på tømrerkroen den 15. oktober 1871 startskuddet til stiftelsen af et hav af forskellige fagforeninger i månederne efter.

Det vil hele fagbevægelsen gerne fejre sammen med os ved at gå fra Faksegade ind til Arbejdermuseet i Rømersgade, hvor der vil være mad og forskellige aktiviteter for børn m.m.

Så sæt kryds i kalenderen og vær med til at holde vores traditioner i hævd.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt