Nyheder
ASBEST: Rikki Hansen spotter asbest Snedker-Tømrernes Brancheklub har med midler fra forbundet, frikøbt Rikki Hansen til at sætte spot på støv og miljøfarlige stoffer

Rikki Hansen, der er tømrer, ergoterapeut og medlem af BJMF, er frikøbt frem til slutningen af februar til at køre pladsbesøg med fokus på støv og miljøfarlige stoffer i bygningsdele.

De miljøfarlige stoffer er stadigt problem på byggepladserne og håndteringen af dem er ofte lemfældig og præget af manglende viden. Især florerer der myter om at f.eks. asbeststøv findes i farlige og ikke-farlige udgaver. Det er en myte og det er med til at slække årvågenheden. 

- Jeg ser ofte både tagmaterialer og rørisolering flyde på pladserne. Selvom der er miljørapporter, der beviser asbestholdige materialer, så mangler håndværkene viden om korrekt håndtering næsten hver gang. Det vil Snedker-Tømrernes Brancheklub ikke finde sig i!

Hvad skal der til? 
Han har på flere pladser set pladefragmenter med vaflet mønster, der er vidner om gammel eternit, liggende på jorden, på stilladser og i tagrum. 

-Det er for sløset og ansvarsløst! Snedker-Tømrernes Brancheklub vil ikke have menneskelige omkostninger pga asbest. Det er vigtig, at vi som håndværkere påtaler mistanker om asbestforurening. 

-Er det et certificeringskrav, der skal til? Er det en national asbest-handlingsplan, der skal til, så det ikke betaler sig at snyde med rengøring?, spørger Rikki.

Opfordring til sjakkene
Rikki er i fuld gang med pladsbesøgene, som han håber, vil være med til at øge bevidstheden om bl.a. asbest.

- Jeg vil have fokus på tre ting: Besøg på pladser med støv og asbest, oplysning og hjælp til selvhjælp i sjakkene. Derudover er det naturligt også at have fokus på organisering af arbejdsmiljørepræsentanterne, som er vigtige brikker i et godt og sundt arbejdsmiljø, siger Rikki.

Rikki opfordrer sjakkene til at kontakter ham, hvis de kommer i kontakt med asbest eller støv af en hver slags. Han kan kontaktes på tlf.: 28 57 67 71


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt