Nyheder
Bæredygtig: Træfagene klar med nyt speciale
Om få år vil lærlinge i løbet af uddannelse kunne specialisere sig i bæredygtigt byggeri

Målet er at i 2024 vil den første håndværker ved siden af sit svendebrev kunne stå med en certificering i bæredygtigt byggeri i hånden. 

Med pilotprojektet ”Lærlinge for bæredygtighed” vil den første generation af lærlinge inden for træfagene – som en del af deres hovedforløb – kunne vælge at specialisere sig indenfor bygge-metoder, der fordrer den bæredygtige udvikling, skriver Træfagene for Bæredygtighed i sit første nyhedsbrev.

Træfagene for Bæredygtighed er opstået i et samarbejde imellem tømrerlærlinge og NEXT - Uddannelse Københavns tømrerhovedforløb og RCE Denmark, som står for Regional Center of Expertise. 

Den daglige organisering vil ske i en styregruppe bestående af to lærlinge, to repræsentanter fra RCE Denmark, som samt en faglærer og lederen af NEXT’s tømrerhovedforløb.

”Med forskningsbaseret viden og anvendt praksis har vi sammensat et helt eksempel på et bæredygtigt byggeri, som passer indenfor rammerne af vores normale pensum. Ligeledes har vi sammensat viden om et bredere bæredygtighedsbegreb, relateret til træfagene. Vi kalder det ”vores bedste eksempel”.”

”Dette bliver alle lærlinge undervist i som en naturlig del af den normale undervisning. På hvert hold kan 2 - 4 elever vælge fysisk at bygge deres hovedprojekt med materialer og metoder fra vores bedste eksempel.”

Pilotprojektet løber fra marts til september med tre mål:
• Lærlingene organiserer sig omkring ønsket om at lære bæredygtigt byggeri. Det sker gennem sociale netværk og temaaftener
• Igennem workshops er vi i gang med at samle og instrumentalisere fagfaglig og didaktisk viden i vores lærergruppe, servicepersonale og i 4 kompendier
• Igennem vidensdeling med interessenter samskabes muligheder og viden undervejs


Parallelt med disse aktiviteter skal driften omlægges med fokus på affaldssortering, genbrug af materialer og øget ressourceudnyttelse.

Vil du vide mere? Kontakt:
• David Rangan, NEXT på mobil; 52524262 eller mail; dara@nextkbh.dk
• Trine Panton, RCE Denmark på mobil; 21900996 eller mail: trine@rce-denmark.dk

Læs mere og tilmeld dig nyhedsbrev: www.verdensmaal.org


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt