Nyheder
Bedre sent end aldrig Det er aldrig for sent at sætte foden ned for arbejdsmiljøet, erfarede 30 tømrere og snedkere, der besluttede at holde sikkerhedsmøde og få rettet på forholdene

Einer Kornerup er i fuld gang med det afsluttende arbejde på genopførelsen af KB Hallen på Frederiksberg. Byggeriet har været presset på tidsplanerne som så mange andre byggerier, og her har firmaets byggeledelse bare ikke kunne få pladsens drift og logistik til at følge med.

Det medførte, at et par frustrerede svende kontaktede fagforeningen. Snedker-Tømrernes Brancheklub kom forbi og gennemgik pladsen, som en del af sin arbejdsmiljøkampagne. Det haltede især med vinterforanstaltninger for bl.a. de 30 snedkere og tømrere, der går på pladsen.

- Byggeledelsen er bevidst om den manglende efterlevelse af deres forpligtigelser. Derfor meddelte vi virksomheden - i samarbejde med svendenes sikkerhedsrepræsentant, at svendene dagen efter kl. 7.00 kunne sætte sig sammen og få snakket om hvordan de bedst kunne komme videre, siger formand for brancheklubben, Rasmus Damm.

16 kritikpunkter
Mødet, der varede under en time, resulterede i 16 punkter med kritik af sikkerhedstilstanden på pladsen. 

- Internt i sjakket var der også plads til selvindsigt, og gutterne var enige om at en del af ansvaret og justitsen skal løftes af dem selv, siger Rasmus Damm.

På under et døgn lykkedes det nærmest på vis virksomheden at få lukket huller i facaden af for vejrliget, samt at få ganglinjer og fællesområder ryddet og svabret i ca. halvdelen af bygningen. 

Bedre sent end aldrig
Virksomheden ville igangsatte et hold der støvsuger, byggepladsplanerne med anvisning af gående trafik til bygningen ville blive opdateret, og der vil blive anvist hvor nødstationer er placeret, desuden vil ødelagte vintermåtter i dørhuller bliver udskiftet. 

Desuden ville sikkerhedskoordinatoren arbejde på en løsning for at mindske støvgenen ved isoleringsarbejdet. 

KB-hallen er tæt på aflevering, og mange af problemerne kunne være løst for længe siden. Det er de ikke blevet.

- Men når det gælder sikkerhed, er sent bedre end aldrig. Det var fornuftigt af svendene at sætte sig sammen og få talt om forholdene, og det viste sig også at de fleste forhold kunne løses hurtigt og smertefrit, siger Rasmus Damm

 

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt