Nyheder
BJMF er klar til valg

Overenskomsterne skal være det bærende og der skal tages hånd om de svageste, er meldingen i BJMFs valggrundlag til både EU-parlamentsvalget og FolketingsvalgetBestyrelsen i fagforeningen har vedtaget et valggrundlag. Ikke fordi fagforeningen selv stiller op til valg, men for at markere hvilke emner, fagforeningen vil vægte i de to valg, der nærmer sig: EU-parlamentsvalget og Folketingsvalget.

Fagforeningen har fem mærkesager: kampen mod social dumping. Forbedret dagpengesystem. Forbedring af arbejdsmiljøet. Flere praktikpladser. Nedsat pensionsalder. Udbygning af den kollektive velfærd – uden EUs indblanding.

Samlende for valggrundlaget er at BJMF tager udgangspunkt i et arbejdsmarked, hvor overenskomsterne er det bærende fundament, og hvor der bliver taget hånd om de dårligst stillede.
Læs hele valggrundlaget (pdf)

Hvornår bliver der valg?
Folketingsvalget har endnu ingen dato, fordi statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke har udskrevet det. Det skal afholdes senest den 17. juni og udskrives minimum 20 dage før afholdelsen. Men reelt er der ikke så mange muligheder på grund af bl.a. påsken og EU-parlamentsvalget.

Til gengæld ligger datoen for EU-parlamentsvalget fast: søndag den 26. maj. Ti danske kandidater – fra ni partier plus Folkebevægelsen mod EU – stiller op.
Læs mere om kandidaterne og valget

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt