Nyheder
1. juni: BJMF opfordrer til at stemme nej Det er i dag danskerne til valgurnerne og tage stilling til afskaffelse af forsvarsforbeholdet. BJMF siger nej til at afskaffe forbeholdet fordi det er befolkningens garanti for, at EU-glade politikere på Christiansborg ikke afgiver suverænitet på det militære område til EU, lyder det bl.a. i udtalelsen fra BJMFs generalforsamling.

Vi siger NEJ til at afskaffe forsvarsforbeholdet!

Danskerne skal stemme om forsvarsforbeholdet skal afskaffes eller bevares d. 1. juni.

Regeringen har udskrevet en folkeafstemning på et tidspunkt, hvor vi oplever de tragiske konsekvenser af Ruslands invasion i Ukraine. Men afstemningen handler ikke om støtte til Ukraine.

Afstemningen handler om vi vil afgive suverænitet. Vi ønsker ikke at give EU mere indflydelse eller magt heller ikke over forsvarspolitikken. Selv om samarbejdet på dette område endnu er mellemstatsligt, er der intet til hinder for, at det kan udvikle sig overstatsligt. Forsvarsforbeholdet er befolkningens garanti for, at EU-glade politikere på Christiansborg ikke afgiver suverænitet på det militære område til EU.

De politiske partier der ønsker et ja, vil altså have mere oprustning for at sikre freden! Vi syntes det er en farlig vej at gå. Oprustningsspiralen fører erfaringsmæssigt kun til mere militær, til mere ufred og krig.

I dag har vi et forsvarsforbehold, som betyder Danmark kan deltage aktivt i samarbejde med såvel europæiske som andre lande og allierede, f.eks. gennem NATO, FN-missioner eller andet, hvis et flertal i Folketinget ønsker det.

Udenrigsminister Jeppe Kofoed var så sent som i februar ude at sige, at forsvarsforbeholdet ikke står i vejen for, at vi kan føre den udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitik, som vi vil. Tværtimod.

Den franske præsident Macron og kommissionsformanden von der Leyen, har udtrykt deres støtte til ideen om en EU-hær. Kommer der en fælles hær, så fanger bordet, hvis vi har afskaffet forsvarsforbeholdet.

Allerede i dag er der EU-kampgrupper på op til 1500-2500 soldater som udgør 60.000 mand. Med EU’s nye strategi på området, er der planer om at udvide disse militærgrupper til at tælle 5000 soldater, så det bliver til en hær på mellem 100.000-120.00, ligesom EU også arbejder på at udvande det nuværende princip om enstemmighed. Det handler om at gøre det nemmere for EU at handle militært.

At afskaffe forbeholdet er dyrt. Både for selvbestemmelsen, freden og økonomien.

3F BJMF opfordrer derfor til at stemme NEJ.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt