Nyheder
BJMFs generalforsamling forløb næsten glat
<p>Generalforsamlingen blev afviklet i god ro og orden det meste af tiden</p>

BJMF afholdt sin ordinære generalforsamling onsdag den 18. april. Formand Claus Westergreen aflagde beretningen og arbejdsplan, der kun afstedkom nogle få indlæg, og begge dele blev vedtaget.

Regnskabet blev godkendt og var yderst tilfredsstillende med et overskud på syv mio. kr. Også budgettet blev godkendt.

Derefter var der fem indkomne forslag. De to første blev trukket, før de kom til behandling. Dernæst var der et forslag om tilslutning til den internationale LO, WFTU som blev vedtaget. Også to bevillinger til henholdsvis Dagbladet Arbejderen og Folkebevægelsen mod EU gik glat igennem.

Bølgerne gik højt
Men så startede balladen. Et forslag om 10.000 kr. til månedsbladet Kommunist afstedkom et ændringsforslag om at give pengene til Dagbladet Arbejderen i stedet for, samtidig blev der krævet skriftlig afstemning.

Derefter gik bølgerne højt og længe – både fra talerstolen, men i høj grad også fra salen. Dirigenterne forsøgte at hitte rede i, hvad der egentlig skulle stemmes om, og hvad der var mest vidtgående: forslaget eller ændringsforslaget.

Der blev udtrykt mistillid til dirigenterne, som derfor trak sig, men så vendte tilliden tilbage, og det samme gjorde de.

Efter mange følelsesmæssige udladninger lykkedes det til sidst at få gennemført den skriftlige afstemning, og resultatet blev - med stort flertal - at bevilge Kommunist det foreslåede beløb.

Ny a-kasseleder fra 2019

Således lettere udmattede kunne generalforsamlingen gå videre til valg af formand og a-kasseleder. Claus Westergreen blev genvalgt som formand uden modkandidater.

Det samme gjorde a-kasseleder Thomas Bentsen. Men fordi han stopper i BJMF i løbet af året, blev hans afløser i valgt i samme omgang. Fra og med den 1. januar 2019 er Dennis Birger Hejl leder af a-kassen.

Indimellem alt dette var den igangværende overenskomstforhandling på det offentlige område allestedsnærværende – både i taler, i fællesfotografering i en pause, samt en facebook-action, hvor alle blev bedt om at dele et par billeder (GIFs).

For at genoprette den gode stemning, foreslå en fra talerstolen, at alle rejste sig op, så hinanden i øjnene og råbte Hej! Som sagt så gjort, og generalforsamlingen kunne slutte i næsten samme ånd som den startede.

Læs alle dokumenterne, der blev vedtaget på generalforsamlingen


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt