Nyheder
Blokade gav resultat – igen!
<p>
<strong>
<span>Jagten på Jagtvej 111 fortsætter<br />
</span>
</strong>
</p>

For anden gang i denne måned har københavnske byggefagforeninger måtte rykke ud til Jagtvej 111 på Nørrebro for at stoppe blokaderamte firmaer.

BJMF blokerede sammen med andre københavnske bygningsfagforeninger torsdag morgen den 25. januar en byggeplads på Jagtvej 111, Nørrebro, fordi firmaet UAB Garantera arbejdede på pladsen uden overenskomst og var omfattet af en sympatikonflikt. Det betød at elektrikere og blikkenslagere - de eneste organiserede på pladsen - måtte stoppe arbejde indtil en aftale var på plads.

Blokaden virkede! En byggeleder fra hovedentreprenøren, COPI Group, indgik efter et par timers forhandling en aftale med BJMF om ikke længere at ville benytte UAB Garantera, før der var kommet overenskomst. BJMF skal nu mødes med det konfliktramte med henblik på at få en underskrevet overenskomst.

Jagten på Jagtvej

”I dag mødte omkring 200 kollegaer op fra forskellige byggepladser for at sige: Nu er det nok! I dag sender vi et klart signal om, at vi er klar til at tage kampen med de firmaer, der ikke vil skrive under på en overenskomst. Vi forventer flere blokader i fremtiden”, siger Louis Jacobsen murersvend, talsmand og bestyrelsesmedlem i 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforeningen i København.

Samme plads blokere to gange
Det er anden gang i denne måned at er iværksat sympatiblokade mod en af COPI Groups byggepladser. Sidst drejede det sig om Bygnings Renoverings Service ApS, der efter nogle timers forhandling endte med at underskrive en overenskomst - og derefter i øvrigt forsvandt fra pladsen.

Til gengæld rykket et nyt ind, nemlig Garantera, som heller ikke havde overenskomst og som også udløste en blokade.

Firmaet har tidligere afvist at skrive under på en overenskomst, hvilket har medført at LO på 3Fs foranledning havde igangsat en lovlig sympatikonflikt. Følgen af dette blev at elektrikere og blikkenslagere stoppede arbejdet på indtil overenskomsten var på plads.

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt