Nyheder
Buddinge Hovedgade - nu med overenskomst
<p>Det betaler sig at stå sammen om ordnede forhold, viser aktiviteterne på Buddinge Hovedgade 80.</p>

En uge efter at Buddinge Hovedgade stod på den anden ende med faner og bannere lykkedes det at få lavet en aftale om overenskomst med litauiske UAB Fikripa, der har omkring 35 mand på pladsen.

"Det viser, at endnu engang er det sammenholdet og fællesskabet, der virker. Det har været en sand fornøjelse, hvordan vi på kryds og tværs af fag og forbund har stået skulder ved skulder på barrikaderne. Tak til alle der deltog og bidrog fra alle fag og fagforeninger", siger faglig sekretær i BJMF, Rasmus Kreutzmann.

Med fagforeningsfaner og bannere, varm kaffe og rundstykker, taler og udholdenhed i ryggen, lykkedes det faglig sekretær og nyansat i BJMF, Rasmus Kreutzmann, at få hovedentreprenøren, ISCO ApS, i tale.

Mandag havde hovedentreprenøren fået fat i underentreprenøren UAB Fikripa, og BJMF havde forhandling med dem om at tegne overenskomst. Forhandlingerne forsatte nogle dage efter, og endte med overenskomst.

Går efter bagmændene – ikke arbejderne
Demonstrationen handlede ikke om hvilke nationalitet, arbejderne har, men at de får løn- og arbejdsforhold på danske vilkår. Det slog talerne ved morgenaktionen fast.

Vi er efter de virksomheder og bagmænd, som nægter arbejdere rimelige rettigheder via en overenskomst”, sagde forbundssekretær i 3F, Henning Overgaard blandt andet.

Uanset hvor i verden du kommer fra, hvad din baggrund er og hvilket fag du arbejder i, så skal der være ordentlige forhold”, sagde murerlærling og formand for Erhvervsskoleelevernes Organisation, EEO, Chastine H. Pedersen.

Vi skal forsvare vores overenskomster. Vi skal forsvare vores løn- og arbejdsforhold. Det er hele grundessensen i dansk fagbevægelse. Og det er det vi gør, når vi går ud og kæmper for at få nogle overenskomster”, sagde formand for BJMF, Claus Westergreen.

Elendige arbejdsforhold
Efter torsdagens aktion er det kommet frem, at byggepladsen også lider under massive arbejdsmiljøproblemer. Arbejdstilsynet har givet 13 påbud, fremgår det af en rapport fra tilsynet, der også med billeddokumentation viser, hvordan litauer maler lofter med stylter på.

Ligeledes er det kommet frem, at der bliver svejset indendørs uden udsugning, ligesom ejeren har undladt at tilmelde pladsen til Arbejdstilsynet.

Avisen.dk har skrevet om sagen og bl.a. talt med ejeren Birk Kristensen fra Buddinge Gård A/S. Til avisen siger han, at der er taget hånd om de påbud, der blevet givet i august. De nye forhold fra november har han ingen kommentarer til.

Læs mere og se video fra blokaden


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt