Nyheder
Dansk Boligbyg – igen, igen…
<p>Entreprenøren Dansk Boligbyg, der fik fagforeningsfanerne og pressen til at møde op i Tikøbgade, fortsætter med uorganiserede murere på en ny plads - denne gang i Valby.</p>
<strong>3F BJMF indkalder derfor til demonstration foran byggepladsen tors</strong><strong>dag den 30. januar, kl. 08.00</strong><br />

BJMF har været på byggepladsbesøg hos - en efterhånden velkendt entreprenør - Dansk Boligbyg, der i Valby er i gang med opførelsen af et større kollegium. I forbindelse med byggepladsbesøget mødte fagforeningen en håndfuld rumænske murere, som var meget lidt meddelsomme om deres løn og arbejdsforhold. 

Byggeledelsen fra Dansk Boligbyg havde (måske klog af skade) gjort sig den ulejlighed, at indhente lønsedler på de rumænske murere. De havde bare ikke gjort sig den ulejlighed at tjekke lønsedlerne ordentligt igennem.

Lovede bod og bedring, men...
I forbindelse med sagen i Tikøbgade, hvor der også var hyret et murerfirma uden overenskomst ind, blev der lovet bod og bedring fra firmaets side. Dette er tilsyneladende ikke slået igennem i hele organisationen. Vi står endnu engang med en sag, hvor Dansk Boligbyg har udenlandske murere – i dette tilfælde rumænere – gående på deres byggeplads uden overenskomst.

Dansk Boligbyg har indhentet lønsedler på medarbejderne, men de har ikke tjekket lønsedlerne ordentligt for hverken tillæg, løn eller overenskomst. Havde de levet op til deres egne ord og løfter, så havde de handlet. 

Endnu engang er det fagforeningen, der skal rydde op. 3F har derfor indkaldt til endnu et 48 timers møde, så vi kan få overenskomstdækket underentreprenøren og få gjort et økonomisk krav gældende, såfremt der er grundlag for dette.

3F BJMF indkalder derfor til demonstration foran byggepladsen
 Torsdag den 30. januar, kl. 08.00
Julius Andersens Vej 4, 2450 Kbh. SV (Lige ved Valby Idrætspark) 

Kl. 9.00 bliver 48 timers mødet afholdt, og vi vil endnu engang klappe forhandlerne ind og lægge det fornødne pres, så der kan blive lavet en fornuftig aftale og blive tegnet overenskomst.


Som vi sagde i Tikøbgade for et par uger siden: Vi ses på barrikaderne!

Yderligere info: Rasmus Kreutzmann, faglig sekretær 3F BJMF, tlf. 60217011

(Må ikke medføre arbejdsnedlæggelser)


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt