Nyheder
De venter stadig Murersjakket i Hedehusene sidder stadig foran byggepladsen og venter på enten at kunne gå i gang med arbejdet eller få udbetalt skyldig løn mv.

Der er hedt i Hedehusene: Fagforeningen har på bare fire uger haft demonstrationer på to forskellige byggepladser i samme nærområde. Det skyldes, at bygherren og underentreprenøren er de samme: 2E Group og deres entreprenørfirma Dansk Totalentreprise.

Mandag blev den ene sag klaret med undertegnelse af en overenskomst. Men den anden sag fortsætter nu på fjerde uge.

Sagen drejer sig om bortvisning af et murersjak på Sejlbjerg Allé , Hedehusene. Her boliggiganten Dansk Totalentreprise ved at bygge en ny butik for Coop.

Både 2E Group og deres entreprenørselskab Dansk Totalentreprise er begge kendt for at bruge underentreprenører, der systematisk snyder deres ansatte.

I dette tilfælde er det underentreprenørfirmaet Innovatis, som for fire uger siden helt usagligt og kollektivt bortviste murersjakket fra pladsen.

Firmaet har ikke udbetalt murersvendene og arbejdsmændene deres tilgodehavende SH betaling, de har ikke indbetalt deres pension, der mangler lønsedler og ikke mindst mangler deres akkordoverskud.

3F har en sag i Arbejdsretten, hvor samme firma har brudt overenskomsten i otte forskellige forhold.

Nu har murerne siddet foran bygningen i fire uger og der har været afholdt demo, der samlede en større flok, på trods af sommerferie.

Sjakket er af den opfattelse, at firmaet Dansk Totalentreprise har konstrueret en forretningsmodel, hvor det i sidste ende bliver Lønmodtageres Garantifond, der skal betale for underentreprenørernes plat og svindel.

Den slags firmaer er med til at undergrave de aftaler, der findes på arbejdsmarkedet, og den lovgivning, som ellers skulle beskytte arbejderne ved konkurser.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt