Nyheder
Den gode elevplads

Gartnerfirma gør en særlig indsats for sine lærlinge


De seneste år er flere og flere anlægsgartnerelever dumpet til svendeprøven på Roskilde Tekniske Skole. Det kom bag på eleverne at meget af det, de burde have lært under deres uddannelsesforløb, havde de ikke lært.

Hos Anlægsgartnerfirmaet Kirkegaard, gør man en særlig indsats for eleverne. Firmaet har siden 2011 haft en elevpolitik, der beskriver, hvad firmaet kan tilbyde, og hvad svendenes opgave er i forhold til eleven.

Føle at man er noget værd
Desuden er der beskrevet forventninger og målsætninger til og for den enkelte elev, og som noget særligt har firmaet udpeget en elevmentor.

- Man skal føle, at man er noget værd. Ja, man skal føle sig som en svend, der ikke er helt udlært, siger Kamilla Saltoft Finderup Andersen er 22 år, anlægselev med plejeteknik som speciale.

Kamilla er sikker på, at elevpolitikken og dét, at der er en mentor, gør, at der er et helt andet fokus på eleverne her end i så mange andre firmaer.

Elevmentor
Henrik Nexøe
har været ansat hos Kirkegaard i 10 år, og har, siden virksomheden indførte elevpolitikken været, elevmentor.

– Der kan være elever, der har det svært af den ene eller anden grund. Vi vil gøre meget for at bære dem igennem, siger han.

Initiativet får også en positiv modtagelse i fagforeningen, hvor faglig sekretær, Anja Andrup synes at mentorordningen er en god idé.

- Måske kan vi i fagforeningen arbejde på, at udbrede idéen med en mentor til andrearbejdspladser indenfor anlægsgartnerområdet! siger hun.

Læs hele artiklen på de grønne branchesider i Fagligt Fokus nr. 4 2018

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt