Nyheder
Erhvervsskolerne svigter <p>Per Christophersen kan ikke få den efteruddannelse, der ellers vil give ham arbejde lige på stedet. Det skyldes, at erhvervsskolerne ikke afholder de annoncerede og udbudte AMU-kurser</p>

Enten er der ikke plads i form af lokaler og lærere, eller også mangler der kursister. Det er hvad struktør Per Christophersen er stødt ind, og som lige nu har stoppet den plan, han har lagt for et karriereskift.

Per Christophersen er uddannet struktør og har arbejdet som sådan de sidste 26 år. Med i rygsækken har han også to andre uddannelser som kok og som procesoperatør, og nu også et par stærkt nedslidte knæ.

Med Jobcenter, a-kasse og arbejdsgiver i ryggen
Den situation har han selv – med hjælp fra a-kasse og Jobcentret – taget hånd om. Han vil skifte karriere og uddanne sig til pladeudfolder indenfor isoleringsfaget. 

Han har tilmed skriftlig garanti for et job, når han har gennemført de nødvendige AMU-kursus. Han har selv undersøgt, hvor uddannelserne hidtil er blevet udbudt og taget kontakt skolerne.

Der er to skoler, der udbyder kurserne: EUC Vestsjælland Audebo i Holbæk og EUC Syd i Kolding. Men i Audebo er der ingen kurser, fordi der ikke er kursister nok, og i Kolding er de ved at drukne i succes med lærlingeuddannelserne, så her er der er hverken ledige lokaler eller undervisere.

Skolerne svigter AMU-kurserne
Søger man på nettet, så findes pladeudfoldningskurset på AMU-systemets egen kursusside - ovenikøbet med et kursusnummer (46526). Det ser lovende med en knap nederste til højre, hvor man kan tilmelde sig.

Men beskeden, der popper op, når man klikker, er en tilmeldingsblanket med flg. tekst: ”Hvis skolen opretter et hold inden for de næste 6 måneder, så vil jeg være interesseret i at deltage, og jeg ønsker derfor at blive kontaktet.”

Per har ikke kunnet få lovning på, hvornår kurserne vil blive afviklet eller om det overhovedet kommer til at ske. Og nu begynder den lovede ansættelse at hænge i en tynd tråd.

Seks ugers jobrettet uddannelse 
En anden mulighed er at benytte sig det, der hedder Seks ugers jobrettet uddannelse. Det er en ret, som arbejdsløse med kun en erhvervsuddannelse har. 

Også i dette system findes pladeudfoldningskurset. Det står tilmed på den positivliste, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering lægger på nettet og som afgrænser, hvilke kurser det er muligt at tage i ordningen.

Men også her støder man ind i samme problem: Kurserne udbydes, men skolerne afvikler dem ikke. 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt