Nyheder
Faneborg gav overenskomst i Tikøbgade Faneborg - og et stort forarbejde - angående byggepladsen i Tikøbgade skaffede mureroverenskomst.

Politi og presse var mødt talstærkt frem den 15. januar, da 3F BJMF sammen med andre byggefag lavede faneborg i forbindelse med, at firmaet Dansk Boligbyg bruger en underentreprenør til murerarbejde, der ikke har overenskomst.

Det er i Tikøbgade, hvor der før har været brugt et stilladsfirma, der ikke havde styr på tingene.

Denne gang skulle der sikres en overenskomst med underentreprenøren.

Der var jubel blandt de ca. 100 deltagere i faneborgen, da forhandlerne efter 20 minutter kom ud og bekræftede, at der var underskrevet en overenskomst.

Murernes formand i København Jonas Andersen var yderst tilfreds og sagde: "Vi kom, vi så og vi sejrede".

20 minutter - og et langt forarbejde 
Det hele gik tilsyneladende hurtigt. Forhandlerne smuttede ind og forhandlede og kom tilbage efter bare 20 minutter. Men Rasmus Kreutzmann, den ene af forhandlerne, minder om i en facebookopdatering, at ingen sager tager bare 20 minutter:

- Forud ligger der masser af planlægning, pladsbesøg, telefonopkald, anmeldelse til myndigheder, osv. Og det havde slet ikke ladet sig gøre uden de mange aktive fagforeningsmedlemmer, der havde taget plads foran byggepladsen med faner, taler, bannere, osv. Ikke kun murerne, som stod for arrangementet, men også de andre faggrupper og fagforeninger, som valgte at bruge en eftermiddag i kampen for ordnede forhold

Se billeder fra faneborgen


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt