Nyheder
Generalforsamlinger: Tre på stribe BJMF, Byggegruppen og Servicegruppen afviklede generalforsamlinger i Valby Hallen lørdag den 14. november.

Lørdag formiddag var Byggegruppens og Servicegruppens medlemmer samlet i hver sin hal i Valbyhallen. Med corona-afstand, mundbind og spritflasker forløb de to generalforsamlinger med færre deltagere end ellers og uden de store sværdslag.

Byggegruppen
Byggegruppen havde 96 stemmeberettigede deltagere, der alle godkendte beretningen. Et forslag til 3Fs forbundet om permanent at kalde 1. maj for Arbejdernes Internationale Kampdag i 3Fs lommebog blev vedtaget.

Derefter var der valg til bestyrelsen, hvor alle opstillede blev valgt uden modkandidater. Det hele tog bare en time, hvorefter der var pause indtil BJMFs generalforsamling kunne gå i gang.

Servicegruppen
Samtidig afviklede Servicegruppen sin generalforsamling med bare 26 deltagere. Også her blev bestyrelsens beretning vedtaget, og valg til Servicegruppens og BJMFs bestyrelse blev foretaget.

For at styrke det udadvendte politiske arbejde blev et forslag om nedsættelse af fagligt/politisk aktivitetsudvalg vedtaget. 

Den store generalforsamling
Efter frokost gik BJMFs generalforsamling i gang med 129 stemmeberettigede. Efter konstituering var det første punkt på dagsorden eksklusion af to murersvende.

I en mundtlig redegørelse kom det frem, at de to murersvende på flere punkter er gået firmaets ærinde og har optrådt ukollegialt. En handling, der kom til at koste sjakket 700.000 kr i indtjening. Eksklusionen blev vedtaget.

Herefter blev beretning og arbejdsplan vedtaget, sidstnævnte med en tilføjelse om at arbejdsmiljøet kommer på listen over fagforeningens kerneområder. Flere talere kom ind på den stigende pensionsalder og nødvendigheden af at handle aktivt nu!

Indkomne forslag
Efter regnskab og budget, som også blev enstemmigt godkendt, var turen kommet til en stribe forslag. Det første var en henstilling fra bestyrelsen til fagforeningens personale om vise mådeholdenhed i de igangværende overenskomstforhandlinger. Udtalelse blev efter en let ophedet debat, vedtaget.

Derefter blev tre bevillinger vedtaget: 25.000 kr. til Arbejderen. 20.000 kr. til Folkebevægelsen mod EU og 10.000 kr. til månedsbladet Kommunist.

Også BJMFs generalforsamling bakkede om at få ændret ordlyden i 3Fs lommebog om 1. maj.

En udtalelse om nej til højere pension og en om at stoppe ghettoloven og nej til salg og nedrivning af almennyttige boliger blev vedtaget.

Valg
Da bestyrelsesmedlemmer allerede var valgt på gruppernes generalforsamling, var der kun valg af formand og a-kasseleder. Claus Westergreen blev genvalgt til formand og Dennis Birger til leder af a-kassen.

Bilagskontrollant Carsten Hansen blev genvalgt og det samme gjorde suppleanten Per Aabel. De to fanebærere Tom Henriksen og Sonny Andersen blev også genvalgt.

Se Søren D. Andersens foto fra generalforsamlingerne på Facebook


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt