Nyheder
Hjælp BJMF med at organisere udenlandske kolleger Vi vinder kun kampen mod social dumping, hvis vi organiserer vores udenlandske kollegaer til fælles kamp for bedre løn og arbejdsvilkår, siger Jakob Mathiassen

Under anlægningen af Københavns nye metrostrækning, Cityringen, lykkedes det BJMF, at organisere 600 udenlandske betonarbejdere. En bedrift som har vakt hele den europæiske byggefagbevægelses opmærksomhed.

Nu hvor betonarbejdet på Cityringen er ved at være afsluttet, skal vi i gang med bruge vores erfaringer fra Cityringen til at organisere vores udenlandske kollegaer på alle byggepladserne i København.

Fagforening på dansk
Erfaringerne på Cityringen har lært os, at vi skal sætte migrantarbejderne i centrum for vores indsat mod social dumping. Det er på en gang ekstremt simpel, og umådeligt kompliceret.

Kompliceret fordi BJMF først og fremmest består af danske medlemmer og ansatte, og netop derfor er stort set alle vores pjecer, blade, hjemmesider, facebook sider og medlemsmøder selvfølgelig kun på dansk.

Vi siger godt nok, at vores fagforening er åben for alle nationaliteter, men når det kommer til stykket, så er BJMF først og fremmest for folk, der taler dansk.

Det er et stort problem for de udenlandske kollegaer har faktisk brug for dobbelt så meget information om BJMF som vores danske kollegaer, men fordi de ikke taler dansk er der kun halvt så meget information tilgængeligt. Det bliver vi nødt til at gøre noget ved, hvis vi ønsker at være en fagforening for alle.

BJMForganizers
På sidste generalforsamling i 2017 vedtog vi, at BJMF skal kommunikere med medlemmerne på flere sprog end dansk, og vi er ved at være klar med en engelsksproget hjemmeside, facebookside og nyhedsbrev.

Næste skridt er en ekstra indsats for at kontakte vores udenlandske kollegaer, for at inviterer dem med i fællesskabet, og vi får brug for din hjælp, hvis det skal lykkedes. Derfor har vi oprettet BJMForganizers.

Det er et netværk for de medlemmer, der vil påtage sig et ekstra ansvar for at organisere deres udenlandske kollegaer. Alle medlemmer af netværket vil blive klædt på til at udføre det altafgørende benarbejde ude på byggepladserne.

I vil få udleveret de nyeste pjecer om BJMF på så mange sprog som muligt. I vil også blive tilbudt korte kurser om erfaringerne på Cityringen, og hvordan man bedst opsøger og organiserer de udenlandske kolleger.

Efterhånden som arbejdet skrider frem vil vi opsamle de erfaringer, I gør jer ude på byggepladserne, og sammen udvikle vores strategier.

Gør en indsats for dine udenlandske kolleger!
Brænder du ekstra meget for at være med i dette arbejde? Er du god til engelsk, og kan du afsætte en aften om ugen? Så skriv det i din mail til os.

Vi leder efter danske faglig aktive, som kan hjælpe de nye udenlandske medlemmer med deltage i fagforenings kampe, fester og demokrati. Erfaringerne fra Cityringen har lært os, at det ikke er nok at organisere de udenlandske kolleger.

De skal også integreres i vores foreninger, så de forstår, at BJMF ikke er en forretning, men en forening. En forening der kun er så stærk, som medlemmerne gør den!

Har du lyst til at være med til at gøre en ekstra indsats for at organiserer vores udenlandske kollegaer i BJMF, så tilmeld dig BJMForganizers, ved at skrive til bjmforganizers@gmail.com eller til BJMForganizers på facebook.

Læs mere om BJMFs erfaringer på Cityringen i www.ugebreveta4.dk


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt