Nyheder
HOFOR BIO4: En dårlig kommunal historie Social dumping, faglige sager i stribevis og et stort antal strakspåbud fra Arbejdstilsynet

Det kommunalt ejede byggeri af varmeværket HOFOR BIO4 nærmer sig en skandale, hvad angår social dumping, overenskomst og arbejdsmiljø.

I forsommeren blev byggepladsen HOFOR BIO4 genstand for en del opmærksomhed, da stilladsarbejdere blokerede byggepladsen.

Baggrunden var, at tjekkiske stilladsmontører arbejdede uden stilladscertifikat og til 135 kr. i timen. Dertil kom, at der var store arbejdsmiljøproblemer.

- De blev behandlet som lort
Michael Bidstrup er ikke selv stilladsarbejder, men struktør-og betoner. Han går i et 32-mand stort betonsjak på byggepladsen. Han og kollegerne oplevede på første hånd, hvordan bl.a. de tjekkiske stilladsfolk havde det.

- Vi syntes, det var synd for dem. De blev behandlet som lort… De satte livet på spil. De så så sølle ud, når de kom i det samme hullede arbejdstøj hver dag, og turde ikke tale med os andre, siger Michael Bidstrup.

- Jeg ville ikke være med til at behandle folk på den måde. Hvis de arbejder ligesom os, så skal de også have det samme som os! Ellers går det ud over os alle sammen… og fremtiden og vores børn, siger han.

Toppen af isbjerget
Stilladsområdet har kun været toppen af isbjerget, viser det sig, efter at de øvrige fagforeninger har gransket i byggepladsen.

En rundringning til byggefagforeningerne i Københavner, som Fagligt Fokus foretog i starten af september, viser, at der var indgået foreløbig 14 tiltrædelsesoverenskomster, afholdt 16 48-timers møder, samt et større antal bilag-8 møder (Industriens pendant til 48-timers møderne).

Derudover har Arbejdstilsynet, ifølge Dagbladet Arbejderen, givet 52 strakspåbud på byggepladsen. 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt