Nyheder
Ingen fyringer i Byens Drift i 2019 Specialarbejdere og gartnere i Københavns Kommune undgik fyringer i denne omgang - men der skal spares 10-15 årsværk i service.

I slutningen af november blev Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune enige om Teknik- og Miljøforvaltningens budget for 2019.
Budgettet baserer sig på borgerrepræsentationens budget for 2019, der indeholdt en række besparelser.

Fællestillidsrepræsentanterne var bekymrede for aftalen, og sendte inden forhandlingerne et brev til partierne i Teknik- og Miljøudvalget, hvor vi opfordrede dem til at finde pengene andre steder. (Se brevet.)

Ingen fyringer
Budgetaftalen redder de bemandede legepladser og toiletter for lukning. Det virker også som om, politikerne har lyttet til vores brev, for de har droppet alle de besparelsesforslag, som kunne føre til fyringer af 3F’ere.

Pengene er blandt andet fundet ved at øge et allerede planlagt lån, begrænse rejser og skære i kampagnen ”Ren kærlighed til København”. Desuden har de i aftalen medregnet fyringerne af centercheferne.

Det sidste betyder sandsynligvis, at Forvaltningen skal ud og finde besparelser senere, men det afhænger af flere ting, blandt andet hvordan næste års budgetforhandlinger går.

Vi går ikke helt fri
Selvom det er glædeligt, at vi ikke skal fyre nogen på grund af budget 2019, går vi ikke helt fri:
Koncernledelsen har besluttet, at der skal findes 10-15 årsværk i Serviceområderne.
Vi har ikke et komplet overblik over, hvordan besparelserne rammer, men i Byens Drift forventer man, at man kan klare sig uden fyringer.

Læs også om flytningen af Byen Fysik fra Strømmen til Kraftværksvej i specialarbejdernes indstik i Fagligt Fokus nr. 6 2018

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt