Nyheder
Kan man hæve sine feriepenge to gange? Hvis man har fået feriepenge i forbindelse med konkurs, kan man ikke hæve dem en gang til, selvom det ser sådan ud på Feriepengeinfo.dk.

Omkring 1. marts har Feriepengeinfo udsendt breve i e-boks med oplysninger om tilgodehavende feriepenge til alle, herunder også alle de som har været ramt af konkurs og fået dækket løn mv. fra Lønmodtagernes Garantifond, LG.

Desværre fremgår det af oplysningerne på Feriepengeinfo, som om feriepengene fra det konkursramte firma stadig kan hæves. Det kan de ikke!

Det skyldes, at Feriepengeinfo løbende får oplysninger af virksomhedernes indberetninger til SKAT’s indkomstregister, og hvis feriepengene ikke er indbetalt til Feriekonto vil de stadig stå der, da det er kun den nu konkursramte virksomhed, som ville kunne fjerne dem.

Har BJMF anmeldt dine krav fra konkursen til LG, har LG også dækket feriepengene, og på Feriepengeinfo vil det samme beløb efter skat fremgå som indbetalt af Lønmodtagernes Garantifond og udbetales af Feriekonto.

Dette gælder også for feriepenge for op til 3 år tilbage. Her kan du på Feriepengeinfo for det pågældende ferie år på fanen ”se tidligere ansøgninger” med stor sikkerhed konstatere, at du allerede har hævet feriepengene.

Vi får mange henvendelser fra medlemmer, som har været ansat hos HSR Tømrer og Partnere, Solhøj Murerentreprise, AH Entreprise mm. og i alle tilfælde er feriepengene allerede hævet.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt