Nyheder
Millioner i efterbetaling til specialarbejdere i København Københavns Kommunes Koncern Service har ikke haft styr på overenskomstens regler om pension. Det kommer nu til at koste millioner i efterbetaling.

Københavns Kommune har, efter lange forhandlinger med fagforeningen, erkendt, at de mangler at betale pension og at der har været fejl i deres ansættelseskontrakterne.

- Samlet set drejer det sig om mellem halvanden og to mio.kr. i manglende pensioner og renter. Vi har ikke det fulde antal endnu, siger Erik Neerup, faglig sekretær i BJMF og tilføjer:

- Foruden millionerne til pension, skal kommunen og betale administrationsomkostninger på 275.000 kr. til BJMF.

HENVEND JER I FAGFORENINGEN!
Baggrunden er, at Københavns Kommunes Koncern Service ikke har haft styr på overenskomsten. Ifølge den skal specialarbejdere have pension fra første dag, hvis de tidligere har været omfattet af en arbejdsmarkedspension.

- Hvis der er nogle af kommunens specialarbejdere – både nuværende og tidligere – som har været ansat inden for de sidste ti år, og som har haft en arbejdsmarkedspension fra tidligere ansættelsesforhold, skal de henvende sig til mig, siger han.

FORKERTE ANSÆTTELSESBREV
Fagforeningen startede i slutningen af sidste år sagen mod kommunen, fordi det lidt efter lidt stod klart at en række kolleger ikke fik pensionsindbetaling fra starten af deres ansættelse.

For en specialarbejder er pensionen på 3.700 kroner om måneden - bare af grundlønnen. Men kollegerne var ikke opmærksomme på deres ret til pension, fordi det ikke fremgik tydeligt af ansættelsesbrevet.

”Blandt de ansættelsesbreve tillidsfolkene har set, har der været mere eller mindre fantasifulde fortolkninger af vores overenskomst. I nogen står der sågar, at man ikke har ret til pension!”, sagde formand for SKOF-klubben Rasmus Bredde, da sagen var i sin opstart.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt