Nyheder
OK20: - Vi opgiver ikke kampen Efter lange og svære forhandlinger har 3F Byggegruppen skrevet under på en overenskomstfornyelse med Dansk Byggeri. Det sker, mens corona-krisen på få uger har vendt op og ned på Danmark, skriver 3F i en pressemeddelelse.

”Vi gik til forhandlingerne med et samlet krav om at hæve lønnen i bunden af vores overenskomster for at gøre noget ved de udfordringer, vi oplever i byggeriet med social dumping. 

Men vi står i en fuldstændig ekstraordinær situation. I dag er verden vendt på hovedet. Det ansvarlige og det rigtige er derfor at lande så god en aftale, som omstændighederne tillader. Det har vi gjort,” siger formanden for 3F Byggegruppen, Claus von Elling. 

”Jeg er glad for, at vi har indgået en aftale med Dansk Byggeri. En aftale, som et stort flertal i forhandlingsudvalget støtter. Men jeg vil også være helt ærlig: Det her er ikke det, vi kæmpede for. Men det er det, der har været muligt i den situation, vi står i, og der er bestemt gode ting at sige om forliget,” siger Claus von Elling.

”Vi har slået vores krav fast, og jeg ved, at vores sammenhold er blevet bemærket. Og det her betyder ikke, at vi i den kommende overenskomstperiode vil opgive kampen for ordentlige vilkår i byggeriet og på pladserne. Det er et langt sejt træk, vi tager sammen, og jeg tør godt sige, at vi vil stå endnu stærkere i 2023,” siger Claus von Elling. 

Han fremhæver, at man med aftalen har opnået en række forbedringer for medlemmerne. Det handler blandt andet om en god økonomi med pæne stigninger på prislister og SH-konto, forbedringer for lærlinge med pension fra det 18. år og særlig opsparing, samt bedre sikring under sygdom og en udvidelse af forældreorloven.

Se aftalen mellem Dansk Byggeri og 3F

Filer OK20 Dansk Byggeri og 3F Byggegruppen 4,80 MB PDF Hent dokument

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt