Nyheder
OK23: Øllerne bliver for små! Hæv reallønnen! Reallønnen bliver udhulet og øllerne bliver meget små - for ikke at tale om alt andet. Reallønnen skal sikres - det er et krav til overenskomstforhandlingerne.

Lige om lidt starter overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked. Det er her fagbevægelsen skal lægge arm med arbejdsgiverne om vores løn- og arbejdsforhold.

Et af BJMFs krav er at reallønnen skal sikres:

De sidste år er inflationen steget til endnu usete højder. Det betyder at vi som bygningsarbejdere bliver hårdt ramt på økonomien.

Vi mærker alle sammen prisstigningerne i dagligdagen, og hvis vores lønninger ikke følger med, så bliver vi reelt set fattigere end vi har været før.

Vi vil ikke acceptere, at det skal være os lønmodtagere, der skal betale for inflationsstigningerne.

I de sidste mange overenskomstperioder har der været kæmpe opsving i byggebranchen. Mestrene har tjent kassen og nu er det på tide at de kommer til lommerne.

Derfor skal reallønnen sikres, så vi ikke mister købekraft.

Økonomiske eksperter siger, at inflationen er steget med 11%.

Derfor kræver vi at alle satser i overenskomsten, bliver inflationsreguleret tilsvarende!

BJMF har tre hovedkrav
I det sidste halve år har fagforeningerne i hele landet indhentet krav som der nu skal kæmpes for at hive hjem.

I vores fagforening, 3F BJMF, har vi tre hovedkrav: Hæv bunden - bevar reallønnen. Stop social dumping. Sænk arbejdstiden.

Læs mere om kravene og hvad du og dit sjak selv kan gøre.Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt