Nyheder
Opholdskrav: Privatlivet invaderet Bliver straffet for at holde ferie i Brasilien, hvis den nye lov om opholdskrav for at få dagpenge, bliver vedtaget.

Lars Simonsen er murer og har i mange år haft et hus sammen med sin øvrige danske familie i Brasilien. Han har været ansat i samme murerfirma siden 2011. Både han og virksomheden er tilfredse med, at Lars knokler forår, sommer og efterår, og venter med at holde sin sommerferie, til der alligevel ikke er så meget at lave.

Hvis Folketinget vedtager loven om opholdskrav, vil det betyde at, man skal have opholdt sig i Danmark eller et andet EU-land i mindst syv af de seneste otte år for at være dagpengeberettiget. 

- Jeg har selv optjent feriepengene og ferien. Jeg holder ferie, når byggeriet alligevel er nede, dvs. i vintermånederne. Jeg belaster ikke det danske dagpengesystem. Men jeg bliver straffet, fordi jeg holder ferie i vores familiehus i Brasilien.

Det er mine egne penge og min egen tid!
Lars Simonsen er sammen flere andre netop blevet fyret fra firmaet på grund af nedgang i arbejdet i vintermånederne. Han har tilsagn om at starte igen til foråret. Hans ferie starter den 3. januar, men indtil da går han ledig.

A-kassen kender Lars og hans tilbagevendende sommerferier i Brasilien. De gør ham derfor opmærksom på det nye lovforslag, der skal gælde med otte års tilbagevirkende kraft, hvis det bliver vedtaget. Lars er rystet og vred da han har fået beskeden.

- Det er er kontrol og restriktioner over folks privatliv. Jeg holder ferie for mine egne penge og min egen tid. Hvorfor må jeg ikke selv bestemme, hvor jeg tager hen?, siger Lars Simonsen.

Find en anden måde at bekæmpe hellige krigere på!
- Hvis man vil hellige krigere til livs, så kan det gøres på andre måder, ved f.eks. kontrol i lufthavene. Det er da klart, at man ikke skal rejse, når man er på ydelse og skal stå til rådighed. Men det her kommer til at ramme mange, der ikke snyder eller bedrager statskassen.

- Hvis f.eks. en tyrker tager hjem på ferie eller en dansker med en thailandsk kone tager på familiebesøg i fem uger, så vil man ikke kunne vende tilbage, hvis ens gamle far dør og skal begraves…

- Det er da billigere for samfundet at jeg holder ferie, end at jeg skal på dagpenge i vintermånederne hvor der ikke er noget at lave i byggeriet.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt