Nyheder
Plant træer! Gartnere og grønne folk har en helt central rolle i en grøn omstilling og en forpligtelse som fagfolk til at råbe op, skriver De grønne Brancheklubber i deres indstik i Fagligt Fokus nr. 4.

BJMFs generalforsamling vedtog i foråret en klimaudtalelse, der bl.a. siger: ”BJMF skal sammen med andre fagforeninger og miljøorganisationer arbejde aktivt for at fremme den grønne omstilling.”

Det har fået gartnerne til at stille sig selv spørgsmålet: Hvad kan vi som gartnere gøre for at ændre klimadagsordenen?

I en artikel i De grønne Klubbers indstik i Fagligt Fokus er Jens Thejsen, mangeårig lærer på Beder Gartnerskole, nu konsulent, foredragsholder og forfatter til en række faglige bøger og i mange år formand for Økologiens Have i Odder interviewet. 

Jo større fagligt kendskab vi har, jo større er chancen for at påvirke og overbevise politikerne og andre”, siger Jens Thejsen,

Træer er en del af løsningen
Jens mener, at gartnere og grønne folk har en helt central rolle i en grøn omstilling. Plantning af skov og beskyttelse af gamle træer er afgørende for at vi kan få bundet noget af al den CO2 som mennesker har udledt gennem de sidste 100 år. 

Mange af de træer, der er hjemmehørende i Danmark, kan blive flere hundrede år gamle, hvis altså træerne ikke fældes, brændes eller flises, og hvis jorden ikke smadres. ”

Så det er oplagt at bruge træer som en del af løsningen på klimakrisen. For det er ikke småting træerne kan lagre. Årligt mellem 6 og 12 tons CO2 pr. ha. pr. år. Alt afhængig af træart, klima, alder og jord.”, siger Jens Thejsen.

Læs hele artiklen i Fagligt Fokus nr. 4 2019 – Det grønne indstik


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt