Nyheder
Polske bygningsarbejdere stifter klub i BJMF

Der er brug for en polsk stemme i BJMFs foreningsdemokratiSøndag d.24. marts stiftede 13 polske polske bygningsarbejdere og medlemmer i BJMF en polsk klub i BJMF, der har fået navnet: PKB - Polski Klub Budowlany.

Efter den stiftende generalforsamlingen fejrede deltagerne deres nye klub med polsk øl og pølser. 

De polske bygningsarbejdere har har længe haft en fællesklub i Byggefagenes Samvirke, organiseret af den polske organizer Robert Olejnik.

Men der er også behov for en polsk klub i BJMF til at give de polske kollegaer en samlet stemme i BJMFs foreningsdemokrati, og til at hjælpe BJMF med at organiserer flere polske kollegaer.

Herudover skal klubben selvfølgelig samarbejde tæt med den Polske klub i byggefagenes samvirke.  Ligesom BJMF også samarbejder tæt med Byggefagenes samvirke.

De polske bygningsarbejdere der stiftede PKB - Polski Klub Budowlany bygger videre på de erfaringer, som rumænere og portugisere har gjort sig før dem. For hver ny sprog-klub der bliver stiftet i BJMF, bliver fagforeningen dygtigere og dygtigere til at hjælpe immigranterne til at organisere sig og lave aktiviteter sammen.

Genneralforsamlingen valgte:

Formand:
Robert Pawel Hnatiuk

Bestyrelse:
Karol Bator,
Karol Cieslak
Roman Aleksiejuk
Slawomir Adam Swietek
Michal Andrzej Kwapisiewicz
Lukasz Jerzy Klar

Tillykke med valget og tillykke med klubben.

Kontakt