Nyheder
Sjusk på prestigebyggeri Forkert udført isoleringsarbejde giver ekstraarbejde for 11-12 mio. kroner på Amager Bakke. Det kan man læse i Struktør- og Betonklubbens indstik i Fagligt Fokus nr. 4.

En væsentlig del af den tekniske isolering på det spektakulære affaldsforbrændingsanlæg Amager Bakke skal laves om. Det er simpelthen ikke udført i henhold til danske standarder af de udenlandske firmaer, der har stået for arbejdet. 

Ekstraregningen løber angiveligt op i 11-12 mio. kroner til dels isoleringsarbejdet, dels nyt stillads. I sidste ende hænger kedelleverandøren B&W Vølund på ekstraregningen, fordi man ikke har afleveret det forventede produkt til bygherren, Amager RessourceCenter, ARC. 

Størstedelen af isoleringsentreprisen er solgt videre til det finske firma Kymppi, der har benyttet en lang række underentreprenører og bemandingsforetagender. Vølund har efter det oplyste anlagt sag mod Kymppi.

Der er tale om, at pladebeklædningen på de to store kedler ikke er sat ordentligt fast. Det er benyttet for få afstandsjern. Den risikerer simpelthen at falde af, når pladen ekspanderer under varmepåvirkning.

Ole Carlsen, der er tillidsmand hos Persolit, er ikke overrasket over, at arbejdet nu skal laves om. Han og kolleger fra Persolit udførte andre opgaver på Amager Bakke, da udenlandske kolleger udførte pladebeklædningen.

- Vi gjorde faktisk opmærksom på det undervejs i processen. Det var så grelt, at vi alle kunne registrere det. Jeg ved ikke, hvor fejlen ligger. Om udbudsmaterialet ikke har været præcist nok eller der bare er sjusket under udførelsen. Det er i hvert fald ikke godt nok, og det burde man som minimum kunne forvente, at den hær af rådgivere, der var på byggeriet kunne se og få rettet til, inden det hele blev gjort færdig. Det er skandaløst og et spild af ressourcer, siger han.

VØLUND KØRER SAG
Heller ikke formanden for Isoleringsarbejdernes Brancheklub i København, Niels Ø. Sørensen, er overrasket. 

- Vi oplever, at der er mange i de udenlandske sjak, som ikke ved, hvad der kræves i Danmark. De dygtige folk går i samme sjak, og de andre overlades ofte uden opsyn. En fejl, som den på Amager Bakke, burde være opdaget i tide, så tingene kunne være lavet rigtigt fra starten. Det er dyrt, når man nu så at sige skal forfra, siger han.

Alexander Krasnik, projektleder hos B&W Vølund på Amager Bakke, bekræfter, at der har været problemer, som nu er ved at blive løst. Han oplyser, at der nu kører en retssag, og at man ikke ønsker at udtale sig yderligere, mens sagen verserer.   

Det er Norisol, der har vundet opgaven med at lave pladebeklædningen på ny.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt