Nyheder
Snedker- og Nichefagenes Brancheklub siger: 68 er nok! Vi er håndværkere i fysiske jobs, og vi er stærkt utilfredse med den stigende pensionsalder.

Snedker- og Nichefagenes Brancheklub afholdt generalforsamling den 30. september, og i vedtog der en udtalelse om pensionsalder:

Vi er håndværkere i fysiske jobs, og vi er stærkt utilfredse med den stigende pensionsalder.

68 er mere end nok
Vi er et af de rigeste samfund i verden, men samtidigt har vi Europas højeste pensionsalder. Det hænger ikke sammen. Vi ønsker en værdig alderdom med livskvalitet for vores ældre.

Giv plads til at de nyudlærte kan komme ind på arbejdsmarkedet og lad de ældre nyde en god pensionstilværelse.

Der er råd
Alle fortjener en anstændig og rimelig alderdom på pension. Det er et spørgsmål om prioriteringer og politisk vilje.

Hvis Lars Løkkes skattelettelser tilbagerulles og top- og selskabsskatten hæves, vil vi kunne skaffe 20-30 millioner kr. til at finansiere en pensionsalder på maks 68 år.

Opsig Velfærdsforliget
I 2006 blev det såkaldte Velfærdsforlig vedtaget af daværende VK-regering med støtte fra DF, Radikale og ikke mindst Socialdemokratiet.

Velfærdsforliget indeholder en systematisk forhøjelse af pensionsalderen, så den hæves i takt med den gennemsnitlige stigning i levealder.

I aftalen fulgte et løfte om flere penge til arbejdsmiljø, Arbejdstilsyn og ret til deltid. De løfter er ikke blevet indfriet.

En forudsætning for forliget var også, at der var en fungerende efterlønsordning. Det er der ikke længere.

Hvis arbejdsmarkedet ikke indretter sig, så vi kan holde til at arbejde i mange flere år, er det fuldstændig urealistisk at forvente at vores kroppe kan følge med. Det ved vi, som arbejder i hårde fysiske job.

Velfærdsforliget er med til at udhule vores stærke velfærdssamfund.
Vi siger: Opsig Velfærdsforliget nu!

Arnes tur – men hvad med os andre?
Regeringens udspil om ret til tidligere tilbagetrækning, "Arnes tur"-kampagnen rammer alt for smalt. Kun folk, som er startet på arbejdsmarkedet som 17-19-årige får gavn af ordningen.

Det efterlader en masse folk og faggrupper, som også fortjener en ret til tidlig pension.

Det er hyklerisk at regeringen stolt fremviser udspillet om tidligere tilbagetrækning, samtidig med pensionsalderen systematisk stiger.

Det er ikke godt nok!
Opsig velfærdsforliget! 
68 er mere end nok.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt