Nyheder
Spørgsmål til ministeren om manglende AMU-kurser Sagen om Per Christophersen, der ikke kan ikke få den efteruddannelse i AMU-systemet, der ellers vil give ham arbejde lige på stedet, har fået folketingsmedlem Jette Gottlieb til at stille spørgsmål til undervisningsministeren.

Den 1. oktober offentliggjorde undervisningsministeriet, hvilke erhvervsskoler der i de kommende år skal udbyde AMU-kurser indenfor for bygge og anlæg. Her står ”teknisk isolering” som en mulighed på to erhvervsskoler. De to skoler er EUC Vestsjælland Audebo i Holbæk og EUC Syd i Kolding, men ingen skolerne gennemfører efteruddannelseskurserne.

Medlem af BJMF, Per Christophersen, er kommet i klemme på grund af de manglende afvikling af kurserne.

Læs også Erhvervskoler svigter AMU

Når erhvervsskoler bliver godkendt til at udbyde AMU-kurser, forpligter skolerne sig samtidig til i fællesskab at sikre, at der udbydes arbejdsmarkedsuddannelser i et omfang, så efterspørgslen imødekommes, fremgår det af udbudsgodkendelsen fra ministeriet.Videre skriver Undervisningsministeriet:

”Det forventes, at efterspørgslen imødekommes inden for en rimelig tidsperiode, uanset om der kan samles et hold af ønsket størrelse. Skolerne forventes at samarbejde med øvrige udbydere i sådanne situationer.”

Det er bl.a. dette som BJMFs eget folketingsmedlem, Jette Gottlieb, vil reagere på ved at stille spørgsmål til undervisningsministeren:

  1. Hvad vil ministeren foretage sig for at sikre, at Amu kurser kan gennemføres, hvis der er elever nok til et hold på landsplan.
  2. Hvordan vil ministeren forhindre, at konkurrence mellem udbyderne af AMU-kurser fører til aflysning af kurser

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt