Nyheder
Svendeklub med aktivist-makkere Svendeklubben Jakon har opbygget en aktivistgruppe, der kan rykke ud, når der skal kæmpes mod social dumping. Læs historien om hvordan klubben fik opbygget sammenhold og en aktiv klub.

Hver gang BJMF eller brancheklubben har meldt ud, at der skal blokeres byggepladser på grund af social dumping, har vi opfordret til, at så mange som muligt af vores kollegaer skulle dukke op og deltage. 

Men desværre med det samme resultat hver gang: Vi har kun kunne mønstre sølle 2-3 mand ud af 200 gutter i Jakon. Vi drøftede i klubben hvad vi kunne gøre. Løsningen kom som et lyn fra en klar himmel:

Hvis nu alle 12 bestyrelsesmedlemmer i svendeklubben automatisk var med i ”aktivistgruppen”, så var vi allerede 12. Og hvis vi hver fandt os en aktivistmakker - så blev vi 24 aktivister på et splitsekund.

Fælles kamp mod social dumping
Forslaget blev vedtaget i klubben. Nu skulle vi bare hver især finde en aktivistmakker. Det gik lidt sløvt for os alle, så vi planlagde, at slaget skulle slås til et fyraftensmøde, hvor der var over 70 tilmeldt.

Vi havde på et samarbejdsudvalgsmøde i firmaet luftet ideen om et aktivistudvalg og informerede firmaet om, at vi nok ville komme til at stille med 10-20 mand to gange om året i et par timer.

Holdningen fra firmaet var, at det var helt fint. Kampen mod social dumping er i princippet er en fælles kamp. Bare vi kunne melde ind inden, så byggelederne fik besked. Og med mindre der var virkeligt travlt, kunne der selvfølgelig gives fri.

Blokaden Grundlovsdag
På fyraftensmødet fortalte vi kollegaerne om ideen med et aktivistudvalg. Om det skyldes den gode idé eller indtaget af alkohol ved vi ikke helt, men på et øjeblik havde alle bestyrelsesmedlemmer skaffet sig hver en aktivistmakker.

Vild succes! Nu ventede vi så bare på, at der skulle komme en blokade, som vi kunne bakke op om og helst en, hvor der også kom rigtig mange andre så alle i det nye aktivistudvalg kunne føle gejsten ved at deltage i en blokade.

En uge før grundlovsdag kom der så en melding fra BJMF, at der skulle blokeres en plads på Amaliegade i København. Vi var lidt betænkelige for det er jo en fridag og vi var i tvivl om gutterne ville dukke op, men vi vovede det ene øje og skrev ud til aktivistudvalget - og i løbet af to dage havde 21 mand meldt deres ankomst!

På selve dagen mødte alle 21 mand op, og når man tænker på at flere af gutterne kommer fra Hillerød, så er det sgu super gået! Det blev en super blokade med mange mennesker, faner og fællessang i skønt morgenvejr!

Artiklen er forkortet, men kan læses i sin helhed: Fagligt Fokus nr. 4 ST-Brancheindstik


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt