Nyheder
Svendeklub med social puls Hus Forbi-sælgere inviteret på mad og øl efter endt fyraftensmøde i Svendeklubben Jakon.

Svendeklubben i Jakon, der er en af Københavns største af slagsen, har andet i hovedet end prislister, overenskomster og arbejdsforhold. Det viser et netop afholdt fyraftensmøde med omkring 70 deltagere. Mødet foregik på Arbejdermuseet, sluttede af med mad og drikke i Cafe og Øl-Halle. 

Der stod fire tomme kuverter, og de viste sig at være til fire Hus Forbi-sælgere, der var inviteret til at spise sammen med klubben.

- Folk klappede, da vi fortalte, hvem der skulle sidde der, siger Søren Jensen, fra Svendeklubben.

Tilløbsstykke
Det startede egentlig som et væddemål mellem Søren Jensen og en anden fra klubbens bestyrelse, Brian Rünitz, om hvorvidt de kunne få 50 til at komme. Café & Ølhalle stiller som krav at der skal komme 50 personer for at man kan få hele lokalet.

- Normalt kommer der kun 30 til klubmøderne, der plejer at foregår i fagforeningen, så vi besluttede at prøve noget nyt: Rundvisning på Arbejdermuseet. Derefter et par timers møde og til sidst mad og drikke i Café & Øl-halle, og så lagde vi det på en fredag.

Det blev noget at et tilløbsstykke: der var over 70 tilmeldte. 

- Jeg havde sagt, at hvis der faldt et par stykker fra i sidste i øjeblik, så ville jeg bare gå op på Nørreport og hente et par avissælgere, siger Søren.

Succes
Der kom nogle afbud, og klubben besluttede at invitere fem avissælgere, og uanset afbud eller ej, ville klubben betale. Søren fik kontakt med Hus Forbi-sælgernes værested i Vanløse, der fik fat i fire sælgere, der gerne ville til middag.

Det blev stor succes for alle. Sælgerne fik solgt masser af aviser, tømrersvendene fik nye historier og sammen fik de vådt og tørt i rigelige mængder.

- Det var skide hyggeligt, og vi synes egentlig, at vi skulle gøre det sammen ved mange arrangementer i fagforeningen, f.eks. tildrikning af nye svende, Fagenes Fest og andre ting, siger Søren, der sidder i bestyrelsen for Snedker og Tømrernes Brancheklub, hvor han har taget det op.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt