Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening
OK23: Bestyrelsen i BJMF anbefaler et NEJ til overenskomstforliget 2023 Et flertal i 3F BJMF’s bestyrelse, samt et flertal af BJMF’s brancheklubber anbefaler kollegaerne at stemme NEJ til OK23.

I 3F BJMF har kollegaerne stillet tre overordnede hovedkrav til OK23:

  • Hæv bunden og bevar reallønnen
  • Stop social dumping
  • Sænk arbejdstiden

Vi anbefaler kollegaerne at stemme nej til forliget. Det gør vi, fordi økonomien i forliget er alt for spinkelt sammenholdt med virksomhedernes gigantoverskud og den galoperende inflation, som har udhulet vores kollegaernes købekraft i den tidligere overenskomstperiode. Vi gør det fordi, vi ikke har fået hævet bundniveauet, hverken tilstrækkeligt eller permanent for alle lavtlønnede og fordi arbejdstiden ikke er blevet sænket i over 30 år.

Derfor vil vi anbefale alle kollegaer at gøre deres indflydelse gældende under urafstemningen og stemme Nej til OK23.

Se anbefalingerne fra BJMF, grupper og brancheklubber

Find the recommendations and other links from the trade union board

Se fagforeningens, gruppernes og brancheklubbernes anbefalinger til OK23 Bestyrelsen i BJMF anbefaler et NEJ til OK23 45,7 KB PDF Hent dokument Byggegruppen i BJMF anbefaler et NEJ til OK23 74,9 KB PDF Hent dokument Udtalelse fra Servicegruppen OK23 95,9 KB PDF Hent dokument Murerarbejdsmændenes Faglige Klub anbefaler et NEJ til OK23 132 KB PDF Hent dokument Murerbrancheklubben i København anbefaler et NEJ til OK23 105 KB PDF Hent dokument Privatansatte Gartneres Klub anbefaler et JA til OK 2023 62,5 KB PDF Hent dokument Snedker- og Nichefagenes Brancheklub anbefaler et NEJ til OK23 77,3 KB PDF Hent dokument Snedker- Tømrernes Brancheklub anbefaler et NEJ til OK23 114 KB PDF Hent dokument Struktør- og Betonklubben anbefaler et NEJ til OK23 148 KB PDF Hent dokument


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt